Braşov: Zona Metrom va avea apă caldă de la „Eco-Heat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Zona Metrom va avea apă caldă de la „Eco-Heat”

După mai multe amânări, primul grup al „Eco-Heat” a început să funcţioneze din această dimineaţă. Deocamdată, sistemul este în probe, iar de săptămâna viitoare va furniza apă caldă locuitorilor din zonă, dar şi energie electrică în sistemul naţional.

Austriecii de la „Eco-Heat” au pus astăzi în funcţiune primul grup al modernei centrale electrice şi de termoficare, care ar trebui să ia locul CET. Centrala este amplasată lângă CAF Metrom şi este de zece ori mai mică ca dimensiuni. Aceasta va produce 1 megawatt pe oră de curent electric şi 1,18 megawaţi de energie termică pe oră. Sistemul este deocamdată, în probe, dar de săptămâna viitoare va alimenta cu energie termică cel puţin o parte din zona deservită de CAF Metrom.

Apă, doar pentru bun-platnici

Directorul tehnic al CET, Iosif Gulacs, a precizat că de apa caldă de la „Eco-Heat” vor beneficia doar acei braşoveni care şi-au achitat datoriile de la CET. Edilii continuă negocierile cu austriecii pentru construirea unui nou grup, astfel încât CAF Metrom să fie înlocuit cât mai curând de noile centrale. Valoarea investiţiei este de 800.000 de euro şi a fost suportată în totalitate de austrieci. 

Mai multe pentru tine:
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”