Braşov Heroes îşi cheamă eroii la datorie, duminică la cursa cu obstacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursele cu obstacole au un scop caritabil. FOTOBrasov Heroes

Cea de-a treia ediţie Braşov Heroes vine alături de comunitatea braşoveană prin Cursa cu Obstacole, eveniment care va avea loc în data de 12 iunie 2016, între orele 9:00 şi 15:00.

Evenimentul oferă braşovenilor oportunitatea de a fi eroi pentru una dintre cele 13 cauze ale comunităţii, fie prin participarea la o cursă cu obstacole – pe care ei trebuie să le depăşească, fie printr-o donaţie. Înscrierile au loc până pe data de 10 iunie. Mihaela Andrieş, Director executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov, îi invită pe braşoveni să se înscrie şi să ia parte la acest eveniment: „Este un pretext de a crea o experienţă frumoasă şi, prin această experienţă frumoasă, să susţii o cauză”.

Municipalitatea sprijină acest proiect, considerându-l o iniţiativă lăudabilă prin care braşovenii pot cunoaşte problemele comunităţii de care aparţin şi se pot implica activ: „Avem posibilitatea, prin sprijinirea acestui eveniment, de a aduce în prim-plan nevoile care există la nivelul comunităţii”, a declarat Adina Durbacă, viceprimarul Braşovului.

Cursa cu obstacole va avea loc în Zona de Agrement a Lacului Noua, unde sunt aşteptaţi atât amatorii de mişcare, cât şi profesionişti sau semi-profesionişti, care pot participa fie individual, fie în echipe de până la 5 membri şi familii.

Până în acest moment 660 de persoane, dintre care 100 d efamilii s-au înscris în cursă. S-au adunat din donaţii 25.000 de lei. Toţi care vor să ajute pot face şi donaţii nefiind nevoie să alerge. Donaţia minimă este de 30 de lei, iar organizatorii vor să strângă 90.000 de lei. Organizatorii vor amenaja în Zona de Agrement a Lacului Noua două trasee de lungime şi dificultate diferită, cu obstacole pe care eroii trebuie să le depăşească. „Traseul mai scurt, de 4 kilometri, are 13 obstacole, nu este foarte greu, fiecare poate să-l facă. Startul va fi lângă Lac. Există şi punct de alimentare cu apă. În ceea ce priveşte traseul mai lung, acesta are 8 kilometri, are 15 obstacole şi este mai greu, mai ales că am adus modificări faţă de ediţiile anterioare. Acesta este un traseu recomandat profesioniştilor. Majoritatea traseului este prin pădure, va exista punct de alimentare cu apă şi vor fi peste 40 de arbitri pentru buna desfăşurare. Obstacolele sunt diverse: labirinturi, garduri, se va merge târâş, prin iarbă. Recomandăm participanţilor să nu vină în haine de stradă, pentru că se vor murdări”, a precizat şi Olimpiu Alexa Pop, de la Asociaţia Floare de Colţ, organizator, citat de bzb.ro.
 

Evenimentul este realizat de Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov. Pe site-ul dedicat evenimentului puteţi afla mai multe despre cauzele pentru care se strâng donaţii.