Băsescu spune că iniţiativa tehnocratului Cioloş privind transparenţa cheltuirii banilor publici nu are nicio valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu crede că iniţiativa premierului Cioloş privind transparenţa cheltuirii banului public este de faţadă FOTO Răzvan Boacă

Preşedintele Partidului MIşcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat astăzi, la Braşov, că iniţiativa premierului Dacian Cioloş, de a transparentiza cheltuirea banului public nu are niciuin efect, pentru că el solicită publicarea execuţiei bugetare a instituţiilor publice.

„Păi dacă ei publică execuţia banului public, acolo vezi doar că banii s-au dus şi sunt Pa! Pa! Ce să mai faci? Degeaba vor să reacţioneze cetăţenii. Nu mai are niciun efect. Dacă chiar se doreşte transperenţa în modul cum se aloca bani publici şi cum sunt plătiţi, atunci să fie obligaţi toţi din constituţiile statului să publice contractele încheiate, precum şi facturile pe care le au de plătit înainte de a fi achitate. Eu aşa am făcut la Primăria Capitalei şi de aceea m-au votat bucureştenii pentru al doilea mandat cu mai mult de 50 la sută. Vedeau contractele, vedeau facturile care intrau la Primărie în ordine cronologică, că erau plătite tot în ordine cronologică, nu preferenţial”, a declarat Băsescu. 

Liderul PMP nu s-a abţinut să nu arunce săgeţi şi către fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu: „Dacă proceda ca mine, acum nu mai era unde este şi nu mai avea probleme”.