VIDEO Bărbat snopit în bătaie cu cătuşele la mâini în autospeciala Poliţiei. „Doar au oprit maşina şi au zis că-mi arată ei mie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre poliţiştii filmaţi de tânăr în timpul agresiunii care i-a cauzat leziuni la cap FOTO debraila.ro

Un tânăr de 31 de ani din Brăila a ajuns la urgenţe cu vânătăi pe tot corpul, susţinând că a fost agresat de poliţiştii pe care-i chemase în ajutor, după ce a fost bruscat de agenţii unei firme de pază.

Un brăilean de 31 de ani, Iulian Andrei, acuză doi poliţişti de la Biroul de Ordine Publică Brăila că l-au încătuşat pe 1 decembrie, l-au urcat în autospeciala de Poliţie, iar pe drumul spre sediul IPJ Brăila au oprit maşina şi l-au bătut până l-au învineţit. 

Incidentul a pornit în staţia de autobuz ”Ciocârlia” din Brăila, unde tânărul s-a oprit pentru a cumpăra o sticlă de băutură de la un magazin. Pentru că a primit un bon fiscal pe care era trecut un preţ mult mai mare decât cel pe care îl plătise, i-a cerut vânzătoarei să-i elibereze un alt bon, dar femeia a apăsat butonul de panică, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia agenţii unei firme de pază. 

Iulian Andrei susţine că a bruscat de către agenţii de pază, astfel că a cerut ajutorul Poliţiei, sunând la 112. Au venit doi poliţişti, unul dintre aceştia fiind identificat de tânăr ca fiind agentul Ciubotă-Rosa Cristian, iar la scurt timp după ce au ajuns în zonă, l-au încătuşat şi l-au urcat în autospeciala Poliţiei. 



În apropierea sediului IPJ Brăila, Iulian Andrei susţine că poliţiştii au oprit maşina şi l-au bătut până l-au umplut de vânătăi. “Au spus doar că îmi arată ei mie şi atât. Au oprit maşina şi după aceea a urmat bătaia. N-am înjurat, ba chiar am fost extrem de cooperativ. Şoferul a coborât şi el, şi s-a urcat în spate”, a declarat tânărul pentru site-ul debraila.ro, susţinând că oamenii legii ar fi continuat să îl bată dacă câţiva prieteni de-ai lui nu ar fi ajuns în dreptul autospecialei de Poliţie şi nu ar fi început să tragă de mânerele portierelor când au văzut ce se întâmplă. 

La sediul IPJ Brăila, Iulian Andrei a fost amendat cu 1.000 de lei, fiind lăsat să plece apoi acasă, dar fără cartea de identitate. “Nu ştiu pentru ce am fost amendat şi nici nu mi s-a înapoiat buletinul. Am fost la Unitatea de Primiri Urgenţe şi ne vom întâlni în instanţă”, a declarat tânărul pentru debraila.ro



IPJ Brăila a dispus efectuarea unei anchete interne în acest caz pentru a se stabili dacă într-adevăr bărbatul a fost agresat de poliţişti şi circumstanţele în care a avut loc incidentul. ”A fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă şi se fac cercetări prealabile în acest caz”, ne-a declarat inspectorul Elena-Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.