Trei brăileni s-au ales cu dosar penal pentru vânătoare ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, ocazie cu care, la orele 17.30, pe Fondul de vânătoare 38 Şuţeşti, în pădurea din apropierea localităţii Râmnicelu, au fost prinşi în flagrant doi localnici care transportau cu o sanie trasă de un cal, un iepure de câmp, trei fazani şi două făzăniţe, toate împuşcate.

Din primele verificari efectuate a rezultat faptul că iepurele şi fazanii au fost împuşcaţi pe Fondul de Vânătoare 38 Şuţeşti, de un bărbat din comuna Râmnicelu, care a fost identificat la domiciliul său, neavând autorizaţie de vânătoare pentru fondul respectiv, iar în această perioadă vânătoarea la specia iepure este interzisă.


S-a stabilit că bărbatul este posesor de permis de armă, fiindu-i ridicate în vederea cercetărilor două arme de vânătoare şi 13 cartuşe aferente, inclusiv vânatul.


De asemenea, poliţiştii au constatat că cei doi localnici din Şuţeşti au fost folosiţi de vânător ca gonaci, fără să cunoască legalitatea vânătorii.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, vânătoarea în afara perioadelor legale la specia respectivă şi uz de armă letală fără drept.

Mai multe pentru tine:
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”