Spiru Buricea, zis „Haret”, din Brăila a declarat recurs/Află de aici povestea incidentului și vezi filmul arestării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spiru Buricea, zis „Haret", 59 de ani, a primit mandat de arestare preventivă, pentru că a fost implicat într-un scandal petrecut la Trecerea bac Brăila-Smârdan. Buricea este acuzat că a provocat scandal public, că a bătut doi oameni şi că a distrus un autoturism, în noaptea de 14/15 august.

Surse din cadrul Judecătoriei Brăila ne-au confirmat faptul că, imediat după emiterea mandatului de arestare, Buricea a declarat recurs. Libertatea lui „Haret", considerat unul dintre liderii grupărilor interlope brăilene, se află acum în mâna judecătorilor de la Tribunal.

Scandal de la o chitanţă

„Haret" a primit mandat de arestare preventivă 30 de zile, fiind acuzat de de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi distrugere. Măsura luată ne-a fost confirmată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Georgica Ciuciumiş. Un alt apropiat al lui Buricea a fost prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, însă nu a fost arestat, pentru că nu existau probe împotriva lui.

„Incidentul s-a petrecut în noaptea de 14/15 august, pe bacul care se întorcea de la Smârdan, în jurul orei 21.00-21.30. Fuseseră unele discuţii între nişte cetăţeni, ocupanţii unui autoturism, şi cei care eliberează chitanţe, iar la sosirea bacului, Buricea Spiru i-a lovit pe doi dintre aceştia şi a distrus autoturismul, urcând cu picioarele pe el. Cei doi sunt dintr-o localitate a judeţului", ne-a precizat prim-procurorul Ciuciumiş.

Magistratul a mai precizat că Buricea mai este cercetat într-o cauză penală, pentru instigare la mărturie mincinoasă. În momentul în care s-a petrecut scandalul, pe bac mai erau vreo şapte autoturisme, precum şi călători.