Regal de muzică militară la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul cu salcâmi a devenit capitala acordurilor fanfarelor din toată lumea.Festivalul Internaţional de Muzică Militară a culminat, aseară, cu o paradă pe străzile municipiului a tuturor echipelor participante. În faţă, cu alai, a „evoluat" fanfara locală.

Oraşul cosmopolit în care, în perioada interbelică, pe străzile Neagră, Frumoasă sau Roşie răsuna refrenul „La noi, la Brăila, la tanti Elvira, uşor se câştigă lira", a îmbrăcat straie de sărbătoare. Aseară a venit rândul fanfarelor militare să facă spectacol pe străzi.

Repetă figura şi astăzi: pe Esplanadă dă Concert orchestra prezidenţială a Republicii Moldova, în Parcul Monument, Garnizoana Brăila reînvie atmosfera de altădată. Grădina Publică, locul din care scriitorul Panait Istrati a trecut Brăila în istorie, este, tot astăzi, gazdă bună pentru fanfara din Cluj.

Deseară, toate fanfarele parcurg pe jos traseul dintre Barieră şi Faleză. Programul începe la 19.30, show-ul este programat între 20.00-21.40, iar festivitatea de închidere are loc între 21.40 şi 22.00. În Piaţa din Centrul Vechi are loc un concert al orchestrei de suflători din Hanovra.