Premierul Grindeanu a anunţat că a introdus pe SEAP documentaţia pentru podul peste Dunăre la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De asemenea, premierul a precizat că „podul va avea o conexiune rutieră bună cu Galaţiul”, iar valoarea de aproximativ 500 de milioane de euro este suportată din fonduri europene.

”În următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - n.r.) documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, cu adiacenţă şi la Galaţi, o investiţie de 1,4 miliarde de lei, fără TVA, proiectare plus execuţie”, a anunţat în debutul şedinţei de Guvern Sorin Grindeanu.

El a apreciat informaţia ca fiind ”o veste bună, care bucură cel puţin doi miniştri” - Ştefan Viorel şi Mihai Tudose, primul din Galaţi, iar al doilea din Brăila.

De asemenea, premierul a precizat că valoarea de aproximativ 500 de milioane de euro este suportată din fonduri europene.

”E o investiţie pe care nu doar cei din Brăila, Galaţi sau Tulcea o aşteaptă. Îmi doresc ca lucrurile să meargă cât se poate de rapid, legal, transparent. Vorbim de o investiţie de care se vorbeşte de foarte mult timp. Iată că se fac paşi concreţi din acest punct de vedere şi vreau să-i felicit şi pe cei de la Ministerul Transporturilor, dar şi pe cei de la ANAP, care de data asta au avut un ritm potrivit”.