Imagini spectaculoase cu cel mai scump pod din România. Drulă: Proiectul merge cu toată viteza înainte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat noi imagini cu operaţiunea de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere la podul suspendat de la Brăila. Construcţia va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea şi va fi cel mai scump pod din România construit vreodată.

„Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a anunţat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor pe Facebook

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR a anunţat, pe 18 mai, că a început operaţiunea de ridicare a platformei de lucru la Podul suspendat peste Dunăre. În paralel, se vor monta şi cele două cabluri de oţel peste pod. De asemenea, au început lucrările şi pentru primii şapte kilometri ai drumurilor de legătură. Cablul pasarelei se va ridica cu ajutorul troliului montat la nivelul superior al pilonilor şi conectat la grinda de ancorare a pasarelei provizorii.

Podul suspendat peste Dunăre va fi al treilea din Europa

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes naţional, este de 23,413 kilometri.  Acesta este împărţit în două secţiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. 

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu patru giratorii şi un nod rutier. Până la km 7+940 va avea două benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo - câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu două intersecţii.  

Deasupra Dunării va fi o porţiune de doi kilometri de pod. În rest, vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare.

Mai multe pentru tine:
Preşedintele Erdogan speră că următorul secretar general al NATO va aborda preocupările Turciei cu privire la terorism
„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte“: UE scoate armele din dotare împotriva Chinei | Politico
România, campioană europeană, se luptă pentru aur la Campionatul Mondial de Dans Sportiv din China FOTO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Contra-propunerea pentru un armistiţiu, „ultima şansă” a Hamas, înainte de ofensiva militară planificată a Israelului în Rafah
Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești
FCSB - Farul se joacă diseară, cu titlul pe masă. Condiția simplă prin care roș-albaștrii devin campioni
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Washingtonul anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina. Prioritate au sistemele Patriot VIDEO
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană