GALERIE FOTO: Katy Geta Mahulea, prinţesă a dansului şi elev model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geta Katy Mahulea a câștigat primele locuri la toate concursurile de dans la care a participat

Are doar 10 ani şi este deja deţinătoarea unei colecţii impresionante de medalii, cupe şi diplome câştigate la competiţiile de dans. Katy Geta Mahulea este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală nr. 13 „Ştefan cel Mare" din Galaţi şi este cea mai nouă descoperire a Asociaţiei Pakiv, centrul din Brăila.

Geta face dans sportiv din anul 2009, de la 8 ani şi a reuşit performanţa de a strânge zeci de premii în doar doi ani de activitate. A început cu grupa de neoficiali la Clubul Fantezia din Galaţi şi a avansat până la grupa D, o clasă avansată unde face opt dansuri.
„Prima antrenoare care mi-a spus că am înclinaţie spre dans a fost Adina Mihalache. Am plecat de la două dansuri şi am ajuns la opt", ne-a spus Geta.

În prezent activează la Clubul Beija Flor din Galaţi unde a ajuns în urma schimbării partenerului de dans. Acolo exersează pe două categorii de dans: standard şi latino. Standard cu vals, vals vienez, tango şi quickstep şi Latino cu samba, cha cha, rumba şi jive.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Primul concurs de dans la care a participat a fost în septembrie 2009, Cupa Fantezia. A concurat la două categorii şi a obţinut locurile II şi V. De atunci au urmat o mulţime de alte competiţii de unde a plecat cu premii. „Am fost aproape peste tot în ţară: Bucureşti, Craiova, Slatina, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Râmnicu Sărat, Buzău, Bacău. Ultimul concurs la care am participat a fost „Cupa Moş Crăciun" în decembrie anul trecut la Galaţi unde am obţinut premiul I", ne-a povestit Geta.

Premii obţinute

Se antrenează zilnic, cel puţin patru ore, iar Latino este genul pe care îl preferă. Pasiunea pentru dans nu a făcut-o să neglijeze şcoala. „Fără şcoală nu faci nimic în viaţă", spune ea şi rezultatele bune la învăţătură sunt o condiţie pe care părinţii i-au impus-o pentru a continua cu dansul. Până acum a participat la mai multe concursuri la limba română, matematică şi informatică unde a obţinut, ca şi la competiţiile de dans, primele locuri: locul I la limba română la concursul InfoKids Danubius, locul I la un concurs de informatică la Focşani, premiile II şi III la concursuri de matematică. A participat la Concursul de Evaluare în Educaţie la matematică şi limba română unde a obţinut premiile II şi III.

Chiar dacă are doar 10 ani şi-a făcut deja planuri de viitor, iar visul ei nu este să facă carieră în dans, după cum ar fi de aşteptat, ci să devină doctor. „Vreau să devin o dansatoare bună pentru a ajunge la clasa S care este ultima, dar ca şi profesie vreau să devin doctoriţă", ne-a mărturisit Geta.