Florin Mija şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Brăila. Mija este judecat în acelaşi dosar de corupţie în care este inculpat şi baronul Stancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Mija, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, şi-a dat demisia din funcţie. Mija este judecat în acelaşi dosar de corupţie în care este inculpat şi preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

"Este un gest de normalitate. Important este să nu mai apară blocaje în activitatea CJ şi am făcut ceea ce ţinea de mine pentru acest lucru", şi-a explicat gestul Florin Mija. Spre deosebire de acesta, Gheorghe Bunea Stancu nu vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al CJ până în ultimul moment.


Florin Mija a fost declarat incompatibil în primă instanţă pe motiv că ar fi fost angajat sau ar fi fost acţionar, în ultimii 5 ani înainte de a ocupa funcţia publică, la nişte firme cu care CJ a derulat relaţii contractuale în mandatul lui. Întrebat ce planuri de viitor are, Mija ne-a declarat: "Deocamdată sunt la dispoziţia instanţei, dar pentru viitor mă voi orienta spre sectorul privat".

În luna august a acestui an, Mija a fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în timp ce se afla în concediu, fiind acuzat de fapte de corupţie, alături de preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Atât cei doi, cât şi alţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Brăila, sunt acuzaţi că, în perioada 2009 – 2010, au acordat contracte din bani publici unor firme la care Bunea Stancu era acţionar indirect.