Exclusiv: După un an de pauză, micul pilot de aur al Brăilei revine în forță în Campionatul Național de Karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic vitezist brăilean, de numai nouă ani şi jumătate, nu poate face performanţă pentru că ai lui nu au bani. După o pauză de un an de zile, motivată de lipsuri finaciare, Roberto Ene a luat din nou startul în compeţiile de karting, fiind remarcat de toți cronicarii sportivi.

În a treia etapă a Campionatului Naţional de Karting, desfăşurată pe pista Skat Kart din Târgu Secuiesc, pilotul brăilean Roberto Ene, de nouă ani şi jumătate, a reuşit să impresioneze asistenţa.

După ce a lipsit aproape întreg sezonul trecut de pe pistele de concurs ca urmare a epuizării fondurilor, micul vitezist a redebutat în forţă, zilele trecute, în campionatul rezervat piloţilor cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani.

S-a întors pe pistă, de astă dată datorită unor fime bucureştene care i-au oferit echipament şi asistenţă tehnică. Pe pista din secuime a făcut o figură frumoasă, aplombul cu care a luptat pentru o poziţie fruntaşă fiind remarcat de reprezentanţii presei de profil.

„În prima manşă am reuşit să mă clasez pe locul 5, în plutonul fruntaş. În manşa a doua am reuşit, în ciuda startului mai slab, să mă clasez pe locul 6 dar când eram în luptă pentru a trece pe 5 am fost acroşat de un adversar care m-a împins în afara pistei. Am fost nevoit să abandonez", ne-a spus micul pilot.

Urmează cursa de la Bacău

„A reuşit o figură frumoasă deşi a plecat în prima manşă din poziţia a 10-a dar a avut un start excelent care l-a adus în primi 7 piloţi. Ulterior, poziţia a cincea a fost câştigată în întrecere", ne-a explicat Eduard Ene, tatăl şi mentorul lui Roberto.

Următoarea etapă este, duminică, la Bacău şi, după cum ne-a asigurat Mihai Boriceanu, instructor al Cercul de Karting al Palatului Copiilor, unde-şi desfăşoară activitatea şi micul pilot, „o să facem figură frumoasă şi acolo pentru că Roberto este acum aproape de forma maximă".

Din păcate lipsa fondurilor, cea care l-a ţinut departe de pistele de concus anul trecut, nu a fost încă pe deplin rezolvată.

„Cu toată bunăvoinţa, este greu să facem deplasările la diferitele etape de campionat, pentru că toate costă. Sperăm ca anul acesta să găsim însă o sponsoriare care să ne permită să evoluăm întregul sezon", ne-a mărturisit tatăl micului pilot, care, cine ştie, într-o zi va evolua în campionatele de viteză.

Poate chiar în Formula 1, aşa cum este ne asigură antrenorul Mihai Boriceanu.

Micul bolid- proprietatea Palatului Copiilor- pe care Roberto îl conduce este un „Tony Kart" şi costă în jur de 3.500 Euro, are un motor de 60 cmc. Depăşeşte 100 km pe oră.