Botoşani: Sfaturi pentru prevenirea gripei AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Sfaturi pentru prevenirea gripei AH1N1

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura/gâtul.

Chiar dacă sunteţi încă sănătoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli pot fi practicaţi în loc să ne concentrăm pe modul de stocare a medicamentelor antivirale:

• Spălarea frecventă a mâinilor.

• Abordarea "Jos mâinile de pe faţă". Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei.

• Faceti gargară de două ori pe zi cu apa calduţă sărată sau apă de gură. Într-un fel, gargara cu apă sarată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoană infectată. Nu subapreciaţi această metoda de prevenire simplă, ieftină şi puternică.

• Curăţaţi-vă nările cel puţin o dată pe zi cu apă calduţă sărată. Suflarea puternică a nasului o dată pe zi şi curaţarea ambelor nări cu beţişoare din bumbac înmuiate în apă călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numărului populaţiei cu infecţie virală.

• Sporiţi-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C. Dacă trebuie să luaţi tablete de Vitamina C sub formă de supliment, asiguraţi-vă că acestea conţin şi Zinc pentru a accelera absorbţia.

• Beţi cât mai multe lichide calde. Acestea spală viruşii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravieţui, prolifera sau produce niciun rău.