Botoşani: Sătenii din Hănţeşti amânaţi până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 40 de săteni din Hânţeşti s-au deplasat astăzi la Suceava, unde prefecţii judeţelor Botoşani şi Suceava au încercat să găsească o soluţie pentru a stinge conflictul izbucnit din cauza terenului de la Vârfu Câmpului.

Problema terenurilor din Vârful Câmpului, pentru care au titluri de proprietate localnicii din Hănţeşti, dar şi alţi 10 botoşăneni a fost dezbătută cu uşile închise la Prefectura Suceava.

"La solicitarea cetăţenilor şi pentru asigurarea transparenţei, s-a hotărât verificarea punerii în posesie a celor 10 cetăţeni din Botoşani, prin constituirea unei comisii comune, formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani", se arată într-un comunicat emis de Prefectura Botoşani.

Comisia va analiza începând timp de două zile actele botoşănenilor, iar vineri, 26 noiembrie, va prezenta raportul cu cele constatate.

„Trebuie căutate soluţii pentru a rezolva această situaţie şi pentru a evita conflicte de genul celor care deja au avut loc. În nici un caz forţa nu e o cale pentru a tranşa situaţia", a declarat prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman.

Sătenii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate singuri în cazul în care austriacul îşi va trimite utilajele din nou să le are terenul.