Botoşani: Groapa de pe Petru Rareş va fi astupată cu 400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi au reînceput lucrările pentru remedierea avariei din faţa unităţii militare de pe Petru Rareş. Pentru finalizarea lucrărărilor, care vor dura o lună de zile şi readucerea străzii la forma iniţială sunt necesari cel puţin 400.000 de lei.

Aceasta este cea mai mare avarie pe care Nova Apaserv a avut-o vreo dată în oraş şi care a reuşit să blocheze total traficul rutier timp de patru luni.  Reamintim că în ajunul anului nou o bucată din stradă s-a surpat din cauza unui canal colector de apă proiectat prost. În mijlocul străzii s-a produs un crater adânc de 10 metri săpat de apa scursă dintr-o conductă spartă.  Uriaşul crater a ajuns şi obiect de studiu  pentru profesorii Facultății de Hidrotehnică din Iaşi care au fost chemaţi la Botoşani să vadă groapa şi să dea o suluţie pentru remedierea avariei.  Surparea terenului și curgerea continuă a apei au pus în pericol şi siguranța construcțiilor din imediata vecinătate.

 Până acum s-a reuşit doar consolidarea pereţilor şi a terenului, urmând ca următoarea lună , groapa să fie astupată. "Până acum nu am mai avut o lucrare de o anvergură atât de mare. Am reuşit să consolidăm pereţii ;i urmează să pompăm apa în aval, să săp[m până la 12 metri şi să construitm un c[min  de rupere de pantă şi schimbare de direcţie a apei. Abia după aceea putem astupa groapa. Lucrările vor dura cel puţin încă o lună",  a spus Cătălin Fetcu, directorul tehnic de la  Nova Apaserv . Conducerea furnizorului de apă apreciază că toate lucrările care implică astuparea gropii de pe Petru Rareş vor ajunge în final să coste cel puţin 400.000 de lei.