Botoşani: Cerasela îşi pregăteşte bagajele pentru Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cerasela îşi pregăteşte bagajele pentru Viena

Tânăra din Răuseni a primit gratuit biletele de avion

Compania Blue Air a sărit în ajutorul fetei bolnave, care pe durata zborului va beneficia şi de un concentrator portabil de oxigen, dar şi de asistenţă medicală.

Cerasela Mihovici pleacă la Viena. Peste aproape o săptămână, tânăra de 19 ani din Răuseni, care din cauza unei afecţiuni grave nu poate respira normal, se va afla în drum spre clinica din Austria, iar asta ar putea însemna începutul unei noi vieţi. La insistenţele Asociaţiei „Salvează Vieţi“ din Bucureşti s-a reuşit rezolvarea problemei deplasării în străinătate.

Cazul tinerei a impresionat într-atât încât o campanie aeriană i-a acordat gratuit biletele de avion. „Am trimis cereri de oferte la mai multe companii. Recent am fost contactaţi de reprezentanţii companiei Blue Air şi am obţinut gratuitate atât pentru ea, cât şi pentru mama ei“, a declarat Oana Gheorghiu, reprezentantul Asociaţiei „Salvează Vieţi“ din Bucureşti.

Cu ambulanţa pe drumul Botoşani-Suceava

Programările au fost deja făcute, Cerasela urmând să plece cu avionul de la Suceava pe 16 noiembrie, urmând să se întoarcă pe 19 noiembrie. Consultaţia medicală este stabilită pentru data de 17. Reprezentanţii companiei aeriene s-au oferit să-i asigure botoşănencei un concentrator portabil de oxigen, iar pe durata zborului aceasta va fi asistată medical.
„Nu pot să cred că deja e stabilit totul pentru zbor. Doamna Gheorghiu mi-a spus că o companie s-a oferit să o transporte pe fiica mea gratuit, însă nu ştiam detaliile şi că deja s-au făcut şi programările. Nici nu ştim cum am putea să le mulţumim celor care ne-au ajutat“, a declarat Alexandrina Mihovici, mama Ceraselei. Femeia va sosi în Botoşani luni, pentru a completa documentaţia solicitată de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă, care s-au arătat dispuşi să o transporte pe tânără de acasă până la aeroport.

De asemenea, mama tinerei speră să găsească înţelegere la un tehnician medical, care să-i explice cum să folosească noul aparat de oxigen donat de un american.

Cum poate fi ajutată Cerasela
Singura salvare pentru Cerasela este un transplant pulmonar, plămânii ei funcţionând la o capacitate de doar 13%. O astfel de intervenţie costă în jur de 120.000 de euro. Pentru cei care vor să o ajute pe tânără, Alexandrina Mihovici a deschis conturi la BCR, filiala Truşeşti: în lei - RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 şi în euro: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004, Cod SWIFT: RNCBROBU.