Mărturia unui doctor care a operat un copil de 3 ani, suspect de COVID-19: „Eforturi supraomeneşti, presiune nervoasă incredibilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Larisa Gisella Moldovan                                                             SURSA: FB/LGM

Copilul are doar 3 ani şi cântăreşte 14 kilograme. Intervenţia a fost catalogată de către medic drept o mare provocare.

„The big challenge ..... acesta e cuvântul zilei”, scrie medicul Larisa Gisella Moldovan, chirurg pediatru la Spitalul Judeţean Bistriţa.

Marea provocare a constat într-o intervenţie chirurgicală, desfăşurată marţi, 28 aprilie, asupra unui pacient de numai 3 ani, suspect de coronavirus.

„Prima operaţie la un copil de doar 3 ani (14 kilograme), cu suspiciune de Covid -19, efectuată în zona Covid a blocului operator centralizat a Spitalului Judeţean, a fost incheiată cu succes.

Eforturi supraomeneşti, presiune nervoasă incredibilă, dar tot ce contează este că ne-am îndeplinit misiunea. Mâine .... o altă zi”, mai spune medicul Larisa Moldovan.

Conform publicaţiei locale InfoBistriţa, „copilul s-a prezentat la spital cu un abdomen acut chirurgical, apendicită acută, un sindrom febril. Tatăl copilului e şofer de TIR şi s-a întors din străinătate, a fost în izolare la domiciliu, dar nu a fost testat pentru coronavirus. În cazul copilului, s-a ridicat suspiciunea de COVID-19, pe lângă apendicita care trebuia operată de urgenţă”.

Alături de medicul Moldovan, din echipa care a intervenit în acest caz au făcut parte şi medicii Alexei Rusu (anestezie) cu asistentul, asistenta Voichiţa Pavelean şi infirmiera Maria Horga.

Pe aceeaşi temă:

Copil de 5 ani, accidentat grav de un motociclist care a fugit de la locul accidentului

Bătrână urcată în maşina de poliţie. Femeia avea asupra ei o declaraţie pe proprie răspundere