Ce facem cu berea în bucătărie. Două preparate cărora cea mai populară băutură alcoolică le dă o savoare unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea vinului în bucătărie deja nu mai miră pe nimeni. Străinii folosesc cu încredere şi coniacul, dar şi whiskey-ul. Bucătarii ne îndeamnă să nu ne ferim nici de banala bere, care poate da o savoare deosebită multor preparate.

Băuturile alcoolice nu sunt folosite doar să ne binedispunem şi să ne gâdilăm papilele gustative, ci şi pentru a da savoare mâncărurilor. Dacă vinul este cel mai des întâlnit în bucătărie, chefii ne recomandă să folosim de exemplu şi berea, care chiar poate da savoare multor preparate preparate. 

Alături de bucătarul Gheorghe Marica am selectat două preparate, alături de care berea merge de minune. 

-Mozaic cu bere. Este o reţetă care merge foarte bine la mesele festive şi se realizează cu ingrediente puţine, care de obicei nu lipsesc din frigiderele noastre. Aveţi nevoie de şuncă, caşcaval, ardei gras, ou şi bere. Şunca, ardeiul gras şi caşcavalul se taie cubuleţe. 

Din ou şi din bere se formează o cocă, iar aceasta, împreună cu şunca, ardeiul gras şi caşcavalul se dau la cuptor, într-o tavă de chec. Preparatul se scoate din cuptor când trece testul scobitorii şi se serveşte sub formă de chec sărat, după ce s-a răcit. Acesta poate fi servit ca aperitiv, la mesele festive. 

Berea merge foarte bine pentru a asezona grătarele. Se pretează cu carne de miel, pui sau vită. Bucătarul ne recomandă să asezonăm grătarele când sunt aproape gata cu bere, iar mai apoi să le lăsăm încă câteva minute să se rumenească. Astfel, carnea se condimentează corespunzător, se pune pe grătar, iar când este aproape gata este stropită cu bere. Se pare că berea face minuni în acest caz. 

Se pare că berea, datorită drojdiei se potriveşte şi cu diverse prăjituri şi chiar şi cu pâine. De asemenea, berea poate fi un ingredient al sosurilor cu care asezonezi carnea de pui. Să nu mai vorbim despre faptul că berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, acid folic, colina sau acid panteonic. 

Pentru ca berea să vină în sprijinul sănătăţii, aceasta trebuie consumată cu moderaţie. Un pahar de bere pe zi poate reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi creşte nivelul de antioxidanţi din organism. 

Vă mai recomandăm:

Cu ce preparate ne protejăm sistemul digestiv după excesele făcute de sărbători. Carnea roşie şi ciorba grasă, pe lista alimentelor interzise

Secretele bucătarului de meserie. Ce ne sfătuiesc profesioniştii să nu mâncăm la restaurant. Peştele exotic, în capul listei

Mai multe pentru tine:
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Dr. Sorina Ispas, specialist în diabet și nutriție, adevărul despre suplimentele alimentare pentru slăbit: cât de eficiente sunt și ce riscuri ascund
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
„Uită de jocuri și sport”. Sfat pentru copii de la Alexandr Wang, cel mai tânăr miliardar din lume
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris