Bistriţeanul Răzvan Riti, primul român campion mondial la Taekwondo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi nu are mai mult de 9 ani, Răzvan Riti a reuşit să se întoarcă acasă cu o medalie de aur de la Campionatul Mondial de Taekwondo pentru copii FOTO: sportulbistritean.ro

Răzvan Riti s-a întors acasă de la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF pentru copii cu titlul de campion mondial la categoria 8-9 ani, -39 de kilograme. Bistriţeanul este primul campion mondial al României din 1988 încoace, de când acest sport a început să fie practicat în ţara noastră.


Competiţia a avut loc în perioada 2-3 februarie în Germania şi a reunit aproape 1000 de sportivi din 26 de ţări. Bistriţa a fost reprezentată de Răzvan Riti şi Robert Mureşan, ambii de la Ilyo.
 
Potrivit Sportului Bistriţean, Răzvan Riti a reuşit să obţină locul I la luptă, devenind astfel campion mondial la categoria 8-9 ani. Acesta este primul titlu de campion mondial care ajunge în România de când a început practicarea acestui sport în ţara noastră.

Robert Mureşan Ştefănuţiu s-a întors şi el acasă cu două medalii de bronz, una la luptă, iar alta la forme de luptă. Robert devine primul sportiv român care practică Taekwondo, care se întoarce acasă cu două medalii de la Campionatele Mondiale.