Urmăriri şi focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor. Ţigări în valoare de aproape 250.000 lei, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei peste 20.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Marfa în valoare de aproximativ  244.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 2 iulie, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră maramureşeni a identificat în trafic, în jurul orei 20.30, un autoturism suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, aceasta continuându-şi deplasarea în viteză spre localitatea Baia Mare. Drept urmare, a fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Maramureş, iar la scurt timp, maşina marca Dacia, a fost blocată pe o stradă din localitatea Baia Mare. „Din primele verificări, în autoturism a fost observată o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care, şoferul, cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost dus la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.728 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 184.000 de lei”, arată Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transport a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Azi-noapte, în jurul orei 02.00, o patrula de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.Lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Pe timpul acţiunii au fost trase şase focuri de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce. În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conţineau cantitate de 4.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 55.000 de lei”, mai arată putătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascuns în vegetaţie un colet cu ţigări. Acesta conţinea cantitatea de 497 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Mai puteţi citi:

Opt gospodării din Seini, inundate în urma ploilor torenţiale de vineri