Şi-a ascuns nepoţica sub pătură şi a vrut să o scoată din ţară ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila a fost acoperită cu o pătură   Sursa foto. ITPF Sighetu Marmaţiei

A aruncat o pătură peste nepoţica ei de patru ani şi a vrut să o scoată din ţară ilegal. Femeia de 59 de ani din Bistriţa Năsăud a spus că voia s o ducă la părinţii ei în Germania, însă poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei care au verificat microbuzul cu care circula, au oprit-o pentru că nu avea declaraţia notarială din partea părinţilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunsă într-un microbuz, sub o pătură, o minoră în vârstă de patru ani pe care bunica acesteia a încercat să o scoată ilegal din ţară, deoarece nu avea declaraţie notarială din partea părinţilor.

Femeia circula cu un microbuz   Sursa foto. ITPF Sighetu Marmaţiei

Incidentul a avut loc azi, 11 martie 2016, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, unde s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un microbuz în care se afla ca pasageră Sonia V., de 59 ani, domiciliată pe raza judeţului Bistriţa Năsăud. La controlul efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit o fetiţă, în vârstă de patru ani ascunsă sub o pătură, în compartimentul marfă al maşinii, într-un spaţiu amenajat pentru odihnă. ”Din primele verificări, s-a constatat faptul că minora este nepoata pasagerei. La cercetări aceasta a declarat că intenţiona să ducă fetiţa în Germania la părinţii ei şi pentru că nu deţinea împuternicire notarială din partea părinţilor, a decis să o ascundă sub pătură. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţei.

Mai puteţi citi:

Amenzi şi permise suspendate, după ce taximetriştii au fost verificaţi de poliţişti