Premieră în Baia Mare. De ziua lor, persoanele cu dizabilităţi vor fi manechine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu dizabilitaţi de la Esperando vor fi manechine   Foto: Angela Sabău

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată mâine, 3 decembrie, de către Asociaţia Esperando din Baia Mare într-un mod aparte. Persoanele asistate la Esperando vor fi, pentru câteva ore, manechine vii în vitrina unui magazin din mall.

Ca şi în anii trecuţi, această zi nu putea să treacă fără a fi adusă în atenţia populaţiei băimărene de către cei de la Asociaţia Esperando. Astfel, joi, 3 decembrie, începând cu ora 14:00, persoane cu nevoi speciale de la Esperando vor fi pentru câteva ore manechine vii în vitrina Magazinului House of Art din incinta Mall-ului Gold Plaza.

Activitatea este realizată în colaborare cu designerul Lorand Coza, un foarte bun prieten al celor de la Esperando şi cu magazinul respectiv. În aceeaşi zi, în Baia Mare vor fi distribuiţi fluturaşi care pot fi puşi la parbriz, în vitrină sau în alte locuri vizibile pentru a transmite mai departe mesajul persoanelor cu dizabilităţi.

În România, la data de 30 iunie 2015, numărul total de persoane cu handicap este de 752.931 conform unei statistici realizate de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Ziua de 3 decembrie a fost adoptată ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi încă din 1992 de către ONU. În acestă zi sunt organizate activităţi pentru înţelegerea problemelor legate de dizabilitate şi sprijinirea demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Mai puteţi citi:

Practici magice de sărbătoarea Sfântului Andrei. Legarea foarfecelor, cuţitelor şi a toporului, pentru „a lega gura lupului“