Mesaje antisemite, pe Casa memorială Elie Wiesel de la Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei a fost vandalizată. Persoane necunoscute au scris cu vopsea roşie mesaje antisemite pe pereţii casei, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţia a deschis o anchetă.

În zona în care se află casa există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti, pentru a identifca autorul, scrie axanews.ro. Poliţia are deja un cerc de suspecţi. Autorităţile locale fac apel la orice informaţie care ar putea conduce la identificarea autorilor. „S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere. Există deja un cerc de suspecţi”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, şi-a declarat dezaprobarea faţă de astfel de acţiuni. “Este un gest de teribilism, pe care nu dorim să îl tolerăm. Mi se pare o chestiune de cea mai joasă speţă, Este, totuşi, un caz izolat”, a declarat, pentru axanews.ro, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

Scriitorul şi filozoful american de origine română Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a primit, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al judeţului.

Mai puteţi citi:

Cum s-a sfârşit procesul exploziilor din Clubul Eufobia. Un mort şi 21 de răniţi în urma unor nereguli uluitoare, niciun condamnat la închisoare cu executare