FOTO Aplicaţia RO-Alert i-a speriat pe şoferii băimăreni. Ce metode au folosit pentru a-şi proteja maşinile de grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost acoperită şi apoi parcată în faţa bisericii. FOTO: Facebook

Aplicaţia RO-Alert i-a pus pe jar pe băimăreni. De frica grindinei, aceştia şi-au adăpostit maşinile în parcarea subterană a mall-ului din Baia Mare. Unii dintre şoferi, mai inventivi, şi-au acoperit autoturismele cu onduline.

 „Ploi torenţiale (35/40 l/mp), descărcări electrice, grindină (medii şi mari), vânt puternic. Luaţi măsuri de adăpostire”. A fost mesajul care i-a pus pe jar pe băimăreni. Acesta a fost emis prin sistemul RO-Alert duminică, 9 iunie. 

Imediat după ce s-a dat avertizarea, şoferii au căutat un loc de adăpostire sigur. Cei surprinşi însă în trafic au fost mai inventivi şi au apelat la diferite moduri de aprotecţie a maşinii. Este şi cazul unui şofer de BMW care şi-a acoperit maşina cu plăci de onduline şi şi-a lăsat-o în faţa unei biserici din satul Săsar, o localitate situată la aproximativ 5 kilometri de Baia Mare. Fotografiile cu metodă inedită de protejare a maşinii au ajuns pe Facebook.

„În prima fază am crezut că a căzut pe maşină.Tare asta”, a fost reacţia unui internaut.

„Dacă e şi lângă biserică sigur nu o îndoaie”, a mai comentat un alt utilizator.

„Când te arzi o dată...sufli şi în iaurt....”, a mai spus un internaut.

Avertizarea s-a dovedit a fi până la urmă doar un exerciţiu de reacţie pentru populaţie. Pentru că, chiar dacă erau anunţate fenomene meteo periculoase, în realitate a plouat foarte puţin, nesemnalându-se grindină. 

Citeşte şi

INTERVIU Marcel Iureş, despre turnura pe care o putea lua viaţa sa: „Mi s-a spus că aşa vin milioanele de dolari, că trebuie să mă mut definitiv în SUA“

FOTO Focuri de armă la graniţa României. Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră ucrainieni