Dosarul în care este judecat Cătălin Cherecheş a fost strămutat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chereches rămâne după gratii, dar este judecat al Cluj    Foto: Adevărul

Magistraţii Curţii de Apel Cluj a admis cererea primarului ales, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv, de strămutare a cauzei la Cluj, dar au repins contestaţia lui împotriva măsurii arestului preventiv.

Cătălin Cherecheş a obţinut strămutarea dosarului (în care este judecat pentru luare de mită în formă continuată) la Cluj, însă contestaţia lui împotriva măsurii arestului preventiv nu a reuşit să convingă. Astfel, dosarul lui a fost scos de pe rolul Tribunalului Maramureş, dar edilul ales rămâne după gratii.

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 64/CP/05.07.2016, pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 1109/100/2016/a1, având ca obiect <măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară>, inculpat Cherecheş Cătălin, s-au dispus următoarele:

<Scoaterea cauzei de pe rol, ca urmare a strămutării dosarului nr.1109/100/2016 al Tribunalului Maramureş, prin sentinţa penală nr.112/2016 a Curţii de Apel Cluj.  Se vor trimite la Tribunalul Cluj restul actelor aflate în original  în urma de dosar  şi mijloacele de probă aflate la Tribunalul Maramureş.

Dosarul se va trimite la Tribunalul Cluj de Curtea de Apel Cluj, instanţă unde se află în prezent. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 05 iulie 2016>, arată Biroul de presă al Tribunalului Maramureş, condus de judecător Ileana Daniela Waltner.

Cătălin Cherecheş se află în arest preventiv din 27 aprilie, iar în 5 iunie, el a fost votat pentru un nou mandat de primar de peste 70% dintre cei prezenţi la vot. El încă nu a depus jurământul, astfel că în momentul de faţă primăria Baia Mare est condusă de un primar interimar. Dacă va depune jurământul şi se va întoarce în penitenciar, acesta va fi suspendat din nou prin ordin de prefect şi va fi ales din nou un primar interimar dintre cei doi viceprimari, aleşi de Consiliul Local. Situaţia va rămâne astfel până la lămurirea situaţiei judiciare a edilului ales. În cazul în care este eliberat, el îşi va relua mandatul de primar, însă dacă va fi condamnat, în Baia Mare vor avea loc alegeri anticipate.

Cătălin Cherehceş a fost ridicat de procurorii DNA în 26 aprilie, după ce a fost prins luând mită 30.000 de lei. 

Mai puteţi citi:

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Maramureş. Notele finale la Capacitate 2016 după contestaţii