Cum faci cel mai bun cheesecake rapid, fără coacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine viseză la o prăjitură simplă, rapid de făcut, dar să fie şi sănătoasă. Un cheesecake fără coacere e o alegere potrivită pentru a satiface astfel de pretenţii.

Pentru un cheesecake pe care să nu fie nevoie să îl coacem avem nevoie de mai puţin de jumătate de oră pentru preparare, însă ar trebui să aşteptăm puţin după aceea, pentru ca prăjitura să se „aşeze” la frigider. „Copiii mei abia au răbdare. Ba, uneori, îmi mănâncă ingredientele, dacă nu sunt atentă la ei”, spune Delia, o băimăreancă de 38 de ani.

„Am încercat să-i obişnuiesc cu mâncare pe cât posibil sănătoasă, nu prea le-am cumpărat dulciuri din magazin, am preferat să le prepar eu ceva, ca să am măcar parţial control asupa alimentelor pe care le mănâncă”, mai spune ea. Mama a doi copii de 9 şi 11 ani, ea spune amuzată că uneori cei mici mănâncă biscuiţii şi compotul de fructe până să apuce ea să termine prăjtura.

Băimăreanca a împărtăşit cu noi o reţetă de cheesecake care nu are nevoie de coacere, aluatul fiind făcut din biscuiţi şi unt topit. „E foarte practic şi rapid, iar pe lângă asta, e şi gustos”, mai spune ea.

Pentru o tavă de prăjitură avem nevoie de:

   300-400 grame biscuiţi 

   150 g unt topit

    600 g cremă de brânză (sau brânză proaspătă de vaci)

    500 ml frişcă lichidă

    100 ml apă

    100 ml lapte

   130 g zahăr pudră

   2 plicuri gelatină (sau 20g)

   1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru jeleul de deasupra mai avem nevoie de un plic de gelatină (10 g), fructe congelate sau din compot (vişine, căpşuni etc) şi cam 250 ml sirop de fructe din compot.

Pentru preparare, biscuiţi se zdrobesc bine sau se dau prin maşina de tocat ori la blender, apoi se amestecă cu untul topit. Se poate pune şi puţin zahăr dacă biscuiţii nu sunt destul de dulci. Se aşează pe fundu unei tăvi cu inel, după care se tasează bine cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar. Blatul astfel obţinut să păstrează la frigider până e gata crema.

Pentru cremă, se amestecă brânza sau crema de brânză cu frişca lichidă şi cu zahărul, apoi se bate crema cu mixerul, la viteză mare, pentru câteva minute. Când are consistenţa unei creme spumoase, se adaugă gelatina, care a fost hidratată în apă rece şi apoi amestecată cu laptele cald.

După ce crema e gata, se toarnă peste blat şi se ornează cu fructe, peste care se toarnă, apoi, un jeleu făcut din zeamă de fructe şi gelatină. „Eu folosesc de obicei vişine din compot, pentru că le pot avea tot anul. În plus, sucul de vişine este foarte plăcut la gust”, mai spune băimăreanca.

Sucul de vişine se încălzeşte, dar nu se înfierbântă şi se amestecă cu gelatina hidratată, apoi se toarnă peste crema de brânză şi fructele care ornează prăjitura. „Fructele se pot pune şi în crema de brânză, pentru un gust desăvârşit”, mai spune băimăreanca. Vişinele pot fi înlocuite cu orice fruct, după preferinţă.

Prăjtura se pune apoi la frigider pentru o oră-două.

Mai puteţi citi:

Accident scandalos cu maşina poliţiei de frontieră

Mai multe pentru tine:
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Peștele ieftin care e mai sănătos decât crezi. Dr. Mihaela Bilic garantează: „Cea mai mare cantitate de acizi grași esențiali”
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Situl istoric „După Ziduri”, distrus după reparațiile Primăriei Brașov? George Scripcaru: „Lucrurile sunt în regulă ca și procedură și etapă”. Ministerul Culturii: „Nu s-a respectat acordul. DJC Brașov a solicitat oprirea de urgență a lucrărilor”
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat