Cum afectează hipertensiunea viaţa sexuală. Rezultatele studiului realizat de specialiştii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hipertensiunea afectează viaţa sexuală. FOTO: Shutterstock

Hipertensiunea şi tratamentele pentru tensiunea arterială pot afecta viaţa sexuală. Potrivit unui studiu recent, problemele sexuale sunt un efect secundar al multor medicamente prescrise pentru scăderea tensiunii arteriale.

Potrivit studiului realizat de către specialiştii de la Harvard Medical School disfuncţia erectilă este cea mai des menţionată cauză pentru problemele sexuale, dar medicamentele pentru tensiunea arterială pot, de asemenea, să scadă impulsurile sexuale sau să îngreuneze atingerea orgasmului.

Hipertensiunea afectează vasele şi arterele de sânge, care din cauza presiunii se îngroaşă şi creează probleme de circulaţie a sângelui. Pentru unii bărbaţi, circulaţia defectuoasă a sângelui face dificilă obţinerea şi mentinerea unei erecţii. Şi o problemă de acest sens poate cauza stres şi anxietate în rândul bărbaţilor, dar şi apariţia sentimentului de teamă că acest lucru se poate repeta oricând. 

Hipertensiunea afectează şi dorinţa sexuală, iar efectele secundare ale medicamentele pentru hipertensiune au aceeaşi reacţie asupra organismului.

În cazul femeilor, hipertensiunea afectează viaţa sexuală ducând la un libido scăzut şi dificultatea de a obţine un orgasm. La fel ca şi în cazul bărbaţilor, şi femeile pot să manifeste din acest motiv stări de anxietate şi stres. 

Citeşte şi

Tehnici eficiente în educaţia copilului. Sfatul specialistului

Care sunt cauzele sughiţului. Contracţia involuntară supărătoare poate fi de mare ajutor pentru organism