Judecătoriile din Bacău, Moineşti şi Buhuşi au şefi noi. Schimbări la vârf şi în mai multe parchete din judeţul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, urmare a concursurilor pentru funcţiile de conducere, care au avut loc în perioada septembrie-decembrie, judecătoriile din Bacău, Moineşti şi Buhuşi au noi preşedinţi. S-au produs schimbări şi la nivelul conducerii unor parchete din judeţul Bacău.

Urmare a concursurilor organizate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 9 septembrie-9 decembrie, mai multe instanţe din judeţul Bacău şi-au schimbat conducerea. Numirile în funcţii sunt valabile până pe 1 ianuarie 2020. Ancuţa Blănariu, de la Judecătoria Roman, a devenit preşedintele Judecătoriei Bacău. O înlocuieşte din funcţie pe judecătorul Simona Carmen Panfil, care a ocupat funcţia în ultimile luni cu delegaţie. Adina Mihaela Păun, care în ultima perioadă a avut delegaţie să conducă Judecătoria Buhuşi a fost reconfirmată pe funcţie în urma examenului de la INM. Un mandat de trei ani, de preşedinte, a primit şi judecătorul Nela-Carmen Paţilea care conduce de la 1 ianuarie Judecătoria Moineşti, post ocupat în ultimile luni de judecătorul Daniel Darie.
În urma concursurilor organizate pentru funcţiile de conducere ale parchetelor au primit numiri pe funcţii procurorii Daniel Ştefan – prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, Iuliana Perju-prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuşi şi Constantin Horaţiu Stângaciu, prim procuror adjunct al Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.