Bacău: Locurile de joacă pentru copii vor fi dotate cu aparate de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii vor putea face mișcare în aer liber începând din primăvara acestui an într-un mod inedit. Patru din cele zece locuri de joacă pentru copii, care se vor construi în municipiul Bacău, vor fi dotate cu aparate de fitness.

Acestea vor fi amplasate în Cartierul ANL de pe strada Teiului, în Cartierul Aeroport, Cartierul Nord și în Cartierul Miorița, pe strada Costache Negri. Aparatele vor fi integrate în locurile de joacă pentru copii și fac parte dintr-un program pilot pe care Primăria Bacău îl va începe în această primăvară.

Aparatele vor fi încastrate în fundații de ciment și sunt destinate adulților. Este ceva inedit pentru Bacău. Deocamdată am ales doar patru locații din oraș pentru a vedea dacă băcăuanii sunt încântați de idee", a spus Cristina Buzdugan director investiții în cadrul Primăriei Bacău.

Sport, indiferent de vreme

Concret, în fiecare din cele patru locații vor fi instalate între trei și cinci aparate de fitness, în funcție de spațiu, iar la ele băcăuanii vor putea lucra exerciții de tonifiere a brațelor, spatelui, picioarelor și abdomenului.

Aparatele vor rezista indiferent de temperatura de afară și umezeală. Ele vor fi fabricate din fier și material plastic. Tot în cadrul aceluiași proiect vor fi realizate și zece locuri de joacă pentru copii care vor fi dotate cu platforme modulare din lemn, bănci din lemn, groapă din nisip, balansoare, tobogane, leagăne și figurine pe arc.

Patru din cele zece locuri de joacă vor fi amenajate în curțile unor grădinițe iar celelate șase vor fi amplasate în diverse zone ale orașului.Valoarea totală a proiectului este de peste 2 milioane de lei iar finanțarea este asigurată din bugetul local.