Bacău: În oraș se înființează a treia secție de poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sfârșitul primului trimestru din 2010, băcăuanii vor avea a treia secție de poliție. Unitatea va funcționa în fostul sediul al Evidenței Populației.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Bacău a hotărât, ca în oraș, să se înființeze cea de a treia secție de poliție până la sfârșitul primului trimestru din 2010. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că celelalte două secții deja existente sunt supraglomerate cu diferite cazuri.

Noul sediu va funcționa în vechea clădire de Evidență a Populației. "Au fost finalizate lucrările de reparație în clădire, spațiul fiind compartimentat corespunzător. Urmează ca în cel mai scurt timp să rezolvăm și problema angajaților", a declarat Vasile Oprișan, comisar șef în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Tot el a mai explicat că necesitatea acestei secții a rezultat ca urmare a numărului tot mai mare de infracțiuni în cartierul CFR, Stadionului, cartierul Tic Tac, Milcov și Alecu Russo.

"Oamenii ne-au cerut să înființăm un nou serviciu de poliție întrucât ei se pot adresa mult mai ușor agenților de poliție pentru a face reclamații", a mai spus comisarul șef.

La nivelul Inspectoratului au fost sesizate în 2009 un număr de 21.622 de infracțiuni la nivelul întregului județ în mare parte de natură judiciară și economică.