Vicii & Delicii, târg de vinuri şi salon gastronomic, în acest weekend la Expo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de vinuri şi nu numai vor avea parte de o experienţă deosebită la prima ediţie a târgului de vinuri şi salon gastronomic, Vicii şi Delicii, care se va desfăşua în perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad.

Această primă ediţie va aduna peste 30 de reprezentanţi ai industriei vinului din întreaga ţară şi din stăinătate, dar şi o selecţie de răsfăţuri exclusiviste din categoriile: beri artizanale, băuturi spirtoase, mezeluri, brânzeturi şi dulciuri de calitate superioară.

Organizatorii Târgul Vicii şi Delicii va oferi o experienţă completă. Începând cu mâncăruri delicioase gătite de Chefi celebri cum este Adi Hădean împreună cu cei mai pricepuţi Chefi din Arad, continuând cu vinuri asortate de renumitul somelier Sergiu Nedelea şi terminând cu deserturi savuroase, gusturile vizitatorilor vor fi răsfăţate. Selgros Cash and Carry este partenerul principal al evenimentului. 

Tombola vizitatorilor

Premiul cel mare, un frigider de vinuri, va fi oferit de CCIA Arad, organizatorul târgului, şi de sponsorul Climadiff, liderul pieţei de cave de vin din Franţa. Câştigătorul locului 2 va primi o sticlă de vin din anul în care s-a născut - da, indiferent de an, vor fi vinuri începând de la 1900 până astăzi. Alţi 30 de vizitatori vor câştiga 30 de sticle de vin din partea expozanţilor târgului. 

Licitaţie caritabilă la Vicii şi Delicii

Târgul Vicii şi Delicii propune vizitatorilor şi expozanţilor şi o secţiune caritabilă pentru ziua de 8 octombrie. Va exista o licitaţie unde vor fi puse la vânzare vinuri selecte, donate de expozanţi. Banii strânşi în urma vânzării vinurilor împreună cu banii strânşi în cadrul secţiunii de live cooking vor fi donaţi către două Organizaţii Non-guvernamentale care sprijină copiii autişti şi construiesc aripa unui orfelinat din localitatea Bocsig, judeţul Arad. Este vorba despre asociaţiile Casa cu Lacăt şi Asociaţia Integra.

Programul Târgului

Sâmbătă, 7 octombrie
13:00 Deschiderea oficială
14:00-15:00 Live cooking cu Adi Hădean
14:00-15:00 Workshop „Asocierea preparatelor culinare cu vinurile” cu Sergiu Nedelea (în cadrul live cooking-ului)
17:00-18:00 Workshop „Vinul nostru cel de toate zilele” cu Sergiu Nedelea
16:00 – 21:00 Live cooking cu cei mai buni chefi arădeni
19:00 Licitaţie caritabilă
21:00  Închidere

Duminică, 8 octombrie

13:00 Deschidere
13:00 – 20:00 Live cooking cu cei mai buni chefi arădeni
15:00-16:00 Workshop „Vinul între Retailer şi HoReCa” cu Sergiu Nedelea
20:00 Închiderea evenimentului

Vă mai recomandăm: Vinuri bune anul are. Bilanţul recoltei de struguri din Dobrogea: ce etichetă trebuie să căutăm în 2018

Unde sunt cele mai cunoscute zone viticole din România şi ce vinuri superioare sunt produse în aceste podgorii

Mai multe pentru tine:
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”