Viaţa sălbatică din Kenya, văzută prin aparatul foto și expusă într-un vernisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii iubitori de fotografie şi frumos sunt aşteptaţi în acest weekend la vernisajul inedit al fotoreporterului Florin Ghioca. După ce a stăbătut Afganistanul în lung şi-n lat, fotoreporterul Florin Ghioca a lăsat frontul de război pentru lumea sălbatică a Africii.

La invitaţia National Geographic Channel a petrecut o săptămână în rezervaţia Masai Mara din Kenya, unde a fotografiat marea migraţie a animalelor ce străbat ecosistemul Serengeti. „Am fost singurul jurnalist român invitat să participe la acest proiect internaţional şi a fost aleasă rezervaţia Masai Mara. E o lume impresionantă, greu de descris în cuvinte. Prefer să las fotografiile să vorbească şi să spună povestea milioanelor de animale care migrează în fiecare an între Tanzania şi Kenya”, a declarat Florin Ghioca.

Expoziţii în ţară

De sâmbătă şi până pe 15 februarie, iubitorii de fotografie sau de frumos pur şi simplu pot admira cele 30 de imagini surprinse de fotograful Florin Ghioca în timpul expediţiei din Kenya.

„Kenya - The land of Migrations” a fost deja vernisată în trei mari oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi şi Cluj. La Arad, vernisajul va avea loc în prezenţa fotografului la Tribuna Cafe de pe strada Mihai Eminescu Nr. 39. Expoziţia va fi cu vânzare. Sumele obţinute în timpul vernisajului vor fi direcţionate către campaniile pentru protejarea felinelor mari din toate ţările lumii.