Secretul unei ciorbe de legume cu adevărat delicioase. Când trebuie adăugate roşiile în compoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

Ciorba de legume este o mâncare uşoară, numai bună pentru perioadele de după sărbători, perioadă în care oamenii consumă cu predilecţie mâncăruri grele, în special carne.

Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă o reţetă de ciorbă de legume şi spune că aceasta poate sta la baza oricăror ciorbe pe care ne propunem să le gătim. Astfel, reţeta aceasta nu se foloseşte doar pentru a prepara o ciorbă de legume, ci şi pentru alte preparate.

“Realizarea unei ciorbe de legume este foarte uşoară şi nu necesită foarte mult timp. Eu recomand ca în cazul în care facem această ciorbă să folosim cât mai multe legume, în cantităţi mici. În acest fel vom avea un gust mult mai bun, întrucât aromele diferitelor legume se vor combina şi vor da un rezultat excelent”, spune bucătarul Adrian Pop.

Pentru realizarea unei ciorba de legume, într-o oală de aproximativ trei litri, avem nevoie de: o ceapă, un morcov, o bucăţică de ţelină, o rădăcină de păstârnac, 100 de grame de mazăre, o jumătate de conopidă mică, 50 de grame de fasole păstăi, doi cartofi medii, două roşii decojite, un ardei kapia. Drept condimente, avem nevoie de: sare, piper, leuştean, pătrunjel.

“Legumele se toacă mărunt şi se pun la călit în puţin ulei de floarea-soarelui. Nu şi roşiile, pe care le vom adăuga mai târziu. După ce legumele prind puţină culoare translucidă, adăugăm puţină boia, dulce sau pin’cantă, şi amestecăm timp de 30 de secunde la foc mic. Apoi punem roşiile şi mai amestecăm un minut. Adăugăm apă şi asezonăm cu sare şi piper. Lăsăm la fiert, la foc mic până legumele sunt făcute, iar apoi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt şi leuştean.  Dacă dorim, putem prepara un baiţ cu 150 de grame de smântână, jumătate de lămâie stoarsă şi două gălbenuşuri de ou. Amestecăm bine această compoziţie şi adăugăm treptat ciorbă caldă pentru a aduce compoziţia la temperatură ridicată. Apoi, golim totul în oala în care a fiert ciorba”, descrie Adrian Pop reţeta.

Acesta spune că ciorba poate fi servită şi fără acea combinaţie de smântână, ouă şi lămâie şi va fi un preparat mai uşor, cu mai puţine calorii.

Vă mai recomandăm: Trei reţete de sucuri bune pentru detoxifierea de început de an

Reţete româneşti care n-au ajuns niciodată în cărţile de bucate. Secretele cricalei de ceapă

Mai multe pentru tine:
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Relația scandaloasă de 72 de ore pe care fratele Regelui Charles a avut-o cu un model Playboy
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
Alexandru Rogobete le cere medicilor de la Terapie Intensivă să nu mai poarte bijuterii: „Renunțați la verighetă sau plecați din ATI!”
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță
Exclusiv! Acasă la Chef Alexandru Sautner. Juratul "Chefi la cuțite" ni le prezintă pe fetele care-l împlinesc ca soț și tată
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”