Secretul unei ciorbe de legume cu adevărat delicioase. Când trebuie adăugate roşiile în compoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

Ciorba de legume este o mâncare uşoară, numai bună pentru perioadele de după sărbători, perioadă în care oamenii consumă cu predilecţie mâncăruri grele, în special carne.

Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă o reţetă de ciorbă de legume şi spune că aceasta poate sta la baza oricăror ciorbe pe care ne propunem să le gătim. Astfel, reţeta aceasta nu se foloseşte doar pentru a prepara o ciorbă de legume, ci şi pentru alte preparate.

“Realizarea unei ciorbe de legume este foarte uşoară şi nu necesită foarte mult timp. Eu recomand ca în cazul în care facem această ciorbă să folosim cât mai multe legume, în cantităţi mici. În acest fel vom avea un gust mult mai bun, întrucât aromele diferitelor legume se vor combina şi vor da un rezultat excelent”, spune bucătarul Adrian Pop.

Pentru realizarea unei ciorba de legume, într-o oală de aproximativ trei litri, avem nevoie de: o ceapă, un morcov, o bucăţică de ţelină, o rădăcină de păstârnac, 100 de grame de mazăre, o jumătate de conopidă mică, 50 de grame de fasole păstăi, doi cartofi medii, două roşii decojite, un ardei kapia. Drept condimente, avem nevoie de: sare, piper, leuştean, pătrunjel.

“Legumele se toacă mărunt şi se pun la călit în puţin ulei de floarea-soarelui. Nu şi roşiile, pe care le vom adăuga mai târziu. După ce legumele prind puţină culoare translucidă, adăugăm puţină boia, dulce sau pin’cantă, şi amestecăm timp de 30 de secunde la foc mic. Apoi punem roşiile şi mai amestecăm un minut. Adăugăm apă şi asezonăm cu sare şi piper. Lăsăm la fiert, la foc mic până legumele sunt făcute, iar apoi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt şi leuştean.  Dacă dorim, putem prepara un baiţ cu 150 de grame de smântână, jumătate de lămâie stoarsă şi două gălbenuşuri de ou. Amestecăm bine această compoziţie şi adăugăm treptat ciorbă caldă pentru a aduce compoziţia la temperatură ridicată. Apoi, golim totul în oala în care a fiert ciorba”, descrie Adrian Pop reţeta.

Acesta spune că ciorba poate fi servită şi fără acea combinaţie de smântână, ouă şi lămâie şi va fi un preparat mai uşor, cu mai puţine calorii.

Vă mai recomandăm: Trei reţete de sucuri bune pentru detoxifierea de început de an

Reţete româneşti care n-au ajuns niciodată în cărţile de bucate. Secretele cricalei de ceapă

Mai multe pentru tine:
Prima Doamnă din Oman primește o distincție fără precedent! I-a fost înmânată chiar de soțul ei, sultanul Haitham bin Tarik Al Said
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%