Pacienţii arădeni participanţi la un sondaj de opinie se declară mulţumiţi de sistemul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin astea sunt concluziile analizei făcute de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad, analiză care se face anual şi care vizează gradul de mulţumire a asiguraţilor vizavi de actul medical.

„Cei mai mulţi dintre pacienţi se feresc să facă referiri negative la medici şi încearcă să găsească alte explicaţii pentru nemulţumirea pe care o resimt, acestea vizând în general condiţiile din spitale”, a declarat Gheorghe Domşa director CJAS Arad.

Aproape 200 de pacienţi arădeni au răspuns la întrebări despre comportamentul cadrelor medicale faţă de bolnavi, calitatea actului medical sau condiţiile din cabinete şi din spitale. Conform rezultatelor făcute publice de instituţie, 96% din respondenţi s-au declarat mulţumiţi de medicul de familie, 90% din pacienţi au apreciat comportamentul cadrelor medicale în spital, iar  78%  şi-au exprimat opţiunea de a se reinterna în aceeaşi unitate, dacă este cazul. Aproape 95% din pacienţii chestionaţi spun că au obţinut  medicamentele prescrise de medicul curant, doar 5% din bolnavi recunoscând că au fost nevoiţi să şi le procure singuri.