Micălăcenii riscă să înoate în gunoi din cauza rampelor amplasate aproape de blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea demolează garajele în locul cărora se vor contrui două rampe de gunoi. Locuitorii sunt disperaţi. Zona 300 a cartierului a fost luată la ochi de Primărie, iar oamenii s-au răsculat când au apărut constructorii.

După ce la sfârşitul lunii iunie s-au trezit pe uşile garajelor cu înştiinţări, prin care erau informaţi că au la dispoziţie 30 de zile pentru a dărâma construcţiile, locatarii a două blocuri din Micălaca sunt revoltaţi acum pe Primărie, care ridică în apropiere rampe de gunoi.

„Iniţial ni s-au spus că aici se vor amenaja parcări şi chiar ne-am bucurat. Apoi ne-au spus că vor construi rampe de gunoi pentru blocurile din preajmă. Una din rampe va fi amplasată chiar aici, la doar şapte, opt de geamurile apartamentelor de la parter”, a precizat Rodica Măcinic, administrator.

Un alt motiv de îngrijorare pentru locatari îl reprezintă şi oamenii străzii. Proprietarii garsonierelor şi apartamentelor din zonă se gândesc cu groază la faptul că zona se va umple cu oameni care vor căuta prin gunoi.„Când s-a ridicat proble­ma oamenilor străzii, ni s-a spus să stăm pe geam şi, atunci când îi ve­dem că umblă la gunoi, să-i gonim de acolo. Cine ne bagă în seamă pe noi? În plus suntem şi multe femei, nimeni nu îndrăzneşte să le zică ceva, de teamă că s-ar putea apoi lega de noi”, a spus Ionela Brătean, una dintre loca­ta­rele blocului 360.

Totul a culminat atunci când la faţa locului erau aşteptaţi să sosească şi constructorii. Oamenii au ieşit în curtea interioară a blocului în speranţa că vor mai putea schimba ceva, dar fără şanse de reuşită. „Este în faţa blocului un spaţiu mare, plin cu bălării. Pot construi acolo rampele de gunoi şi aşa nu face nimeni nimic pe el. Nu ne convine însă să ne umple curtea şi spaţiul ăsta de aici cu gunoaie”, a spus Viorel Tupan, preşedintele asociaţiei de locatari.

Primăria, în schimb, se scuză, precizând că rampele de gunoi sunt necesare. „Amplasarea rampelor se face după respectarea condiţiilor care se referă la branşamentul la canalizare şi posibilitatea de acces a autospecialelor care ridică gunoiul”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.