Hackerul Victor Faur ar putea fi eliberat. O instanţă din Slovenia a respins extrădarea în SUA a arădeanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Slovenia a refuzat extrădarea hackerului arădean Victor Faur în Statele Unite, unde este acuzat de accesarea serverelor NASA.

Dacă decizia va fi confirmată de o instanţă superioară, arădeanul va fi eliberat, relatează agenţia slovenă STA. Tribunalul din oraşul sloven Murska Sobota a motivat decizia de respingere a solicitării de extrădare a hackerului român în Statele Unite prin faptul că acesta a fost condamnat deja în România.

În data de 2 octombrie 2013, tânărul arădean a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în Slovenia, poliţiştii anunţându-l că există mandat pe numele său prin Interpol. Ulterior, mandatul de arest a fost prelungit, ultimul termen fiind 2 februarie 2014.

Avocatul său a reuşit însă să obţină mai repede o soluţie favorabilă clientului său, din partea instanţei slovene. Tatăl lui Victor Faur declara în luna octombrie că fiul său mergea în Italia, la Verona, pentru a participa la un campionat de biliard şi de aceea trecea prin Slovenia.

În urmă cu câţiva ani, Victor Faur a fost acuzat că a accesat ilegal servere NASA şi ale altor instituţii americane, fiind judecat de Tribunalul Arad.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată pe Victor Faur pentru săvârşirea, în formă continuată şi concurentă, a mai multor infracţiuni prevăzute de Legea 161/2003, în legătură cu accesarea neautorizată a unui sistem informaţional.

Vă mai recomandăm: Hacker român executat de NASA pentru 250.000 de dolari: „Vând un rinichi, că nu sunt pruncul lui Becali"

Hackerul arădean Victor Faur ar putea sta zeci de ani după gratii în SUA. Familia cere disperată ajutorul autorităţilor române