DRAMĂ A luptat cu flăcările ani la rândul iar acum luptă pentru propria sa viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Căpuşan poartă acum o luptă mult mai grea, cu un duşman necruţător

Sănătatea unui erou care a luptat cu focul stă acum la mâna semenilor. Un pompier diagnosticat cu o tumoră malignă la braţ cere acum ajutorul semenilor pentru care s-a luptat mereu cu focul.

După ce de-a lungul timpului şi-a pus viaţa în pericol, Adrian Căpuşan, un pompier de 32 de ani din Arad, are acum nevoie de ajutorul nostru. În vreme ce zilnic colegii săi fug dintr-o parte în alta la urgenţe, Adrian este nevoit să asiste de pe margine. A făcut-o şi el de zeci de ori până cum, a intrat în foc şi nu s-a gândit nici un moment că viaţa sa e în pericol.

„Anul trecut în vară am fost la o intervenţie, la un incendiu al unui apartament unde era o fetiţă de 13 ani pe care am salvat-o din foc”, a spus Adrian. Ultimele luni, în schimb, au fost chinuitoare pentru pompierul arădean. Nu a mai putut pleca la intervenţii pentru că a trecut prin cabinetele medicilor.

Operat în Turcia

Medicii din România i-au dat un verdict pe care bărbatul nu l-a acceptat: amputarea braţului. „Am făcut un RMN şi am mers la Cluj. Cei de la Cluj mi-au spus să mă gândesc serios la amputarea braţului pentru că am o tumoare care este crescută în toţi nervii, în toate vasele de sânge şi mâna mea este inoperabilă”, a spus Adrian Căpuşan. Singurii care s-au încumetat să îl opereze au fost medicii din Turcia. A ajuns acolo cu ajutorul lui Dan Nedelcu, saxofonistul trupei Divertis, diagnosticat la rândul său cu o formă rară şi agresivă de cancer la mână. A adunat cu ajutorul colegilor 18.000 de euro pentru a se putea opera. Acum are nevoie de încă 30.000 de euro pentru tratament.


Colegii îi sunt alături, dar e nevoie de bani pentru ca subofiţerul de la ISU să se pună pe picioare. „Subofiţerul a fost diagnosticat cu cancer de muşchi la antebraţul drept, a urmat o operaţie în Turcia, iar acum, în urma examenului histopatologic, este nevoie de un nou tratament de ordinul zecilor de mii de euro”, a declarat medicul Rareş Bârsan.

Cei care doresc să doneze bani pentru salvarea pompierului din Arad o pot face în conturile deschise la Banca Românească:

 RO 68 BRMA 0021011787500000

 RO 06 BRMA 0021011787590400 

Cer ajutor pentru ca Adrian să participe din nou la intervenţii.
Claudiu Chirca, şef tură ISU Arad