Cum preparăm singuri pizza acasă şi cât ne costă ingredientele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparată acasă sau la restaurant, pizza este la felk de gustoasă. Foto fanpop.com

Pizza este o mâncare tradiţională italiană, apreciată de mulţi români. Deşi există nenumărate localuri care produc deliciosul preparat, avem varianta de a prepara pizza în propria bucătărie.

Prepararea în bucătărie are şi avantajul că punem ingredientele pe care le dorim, în cantitatea care ne convine. Adrian Pop este bucătar la un restaurant din Arad. Spune că prepară pizza atât în localul în care lucrează, cât şi acasă. „Din start trebuie făcută distincţie între un restaurant sau o pizzerie care se respectă şi cele care produc în cantităţi mari şi au cunoscuta ofertă 1+1. Întotdeauna în localurile de lux preţul este mai ridicat, dar şi calitatea ingredientelor folosite la pizza este net superioară. Sunt multe feluri de brânzeturi, de şuncă, de salam, de ciuperci, etc. Preţul unui produs va depinde de aceste ingrediente, mai precis de calitatea lor”, spune Adrian Pop.

Bucătarul arădean ne prezintă o reţetă de pizza cu şuncă, mozzarella, ciuperci şi ardei gras. „Pentru aluat avem nevoie de: 200 ml apă călduţă, 400 gr. făină albă, o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi un pliculeţ de drojdie uscată. Puneti apa într-ul bol, adăugaţi sarea, zahărul şi drojdia. Amestecaţi cu o lingură până se dizolvă toate. Adaugaţi uleiul. Turnaţi apoi făina treptat, amestecând cu mâna, până când obţineţi un aluat moale, elastic şi nelipicios de mână sau de pereţii bolului. Aluatul se lasă o jumătate de oră la dospit. Pe aluatul întins vom pune sosul de roşii, făcut din roşii pasate, oregano şi două linguriţe de ulei de măsline, iar apoi punem mozzarella rasă, apoi şunca, ardeiul tăiat, ciupercile. Pizza se pune la copt între 15 şi 20 de minute”, spune Adrian Pop.

Acesta spune că o pizza medie, de tipul prezentat mai sus, costă la un restaurant între 20 şi 30 de lei, în timp ce preparată acasă ne costă cu 50-60 la sută mai ieftin. „Trebuie ţinut cont de faptul că prepararea în propria bucătărie ne ia timp, cam o oră şi jumătate, iar la restaurant preparatul ne este adus la masă. Dacă ne place să gătim, este mai ok să o preparăm acasă, dar e mai comod să o comandăm de la restaurant sau pizzerie”, mai spune Adrian Pop.   

Vă mai recomandăm:

Mâncare de vinete la cuptor

Carne expirată la o cantină şcolară din Piteşti şi mâncare preparată fără autorizaţie sanitară la o cantină din Câmpulung

Mai multe pentru tine:
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta