Cum preparăm singuri pizza acasă şi cât ne costă ingredientele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparată acasă sau la restaurant, pizza este la felk de gustoasă. Foto fanpop.com
Preparată acasă sau la restaurant, pizza este la felk de gustoasă. Foto fanpop.com

Pizza este o mâncare tradiţională italiană, apreciată de mulţi români. Deşi există nenumărate localuri care produc deliciosul preparat, avem varianta de a prepara pizza în propria bucătărie.

Prepararea în bucătărie are şi avantajul că punem ingredientele pe care le dorim, în cantitatea care ne convine. Adrian Pop este bucătar la un restaurant din Arad. Spune că prepară pizza atât în localul în care lucrează, cât şi acasă. „Din start trebuie făcută distincţie între un restaurant sau o pizzerie care se respectă şi cele care produc în cantităţi mari şi au cunoscuta ofertă 1+1. Întotdeauna în localurile de lux preţul este mai ridicat, dar şi calitatea ingredientelor folosite la pizza este net superioară. Sunt multe feluri de brânzeturi, de şuncă, de salam, de ciuperci, etc. Preţul unui produs va depinde de aceste ingrediente, mai precis de calitatea lor”, spune Adrian Pop.

Bucătarul arădean ne prezintă o reţetă de pizza cu şuncă, mozzarella, ciuperci şi ardei gras. „Pentru aluat avem nevoie de: 200 ml apă călduţă, 400 gr. făină albă, o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi un pliculeţ de drojdie uscată. Puneti apa într-ul bol, adăugaţi sarea, zahărul şi drojdia. Amestecaţi cu o lingură până se dizolvă toate. Adaugaţi uleiul. Turnaţi apoi făina treptat, amestecând cu mâna, până când obţineţi un aluat moale, elastic şi nelipicios de mână sau de pereţii bolului. Aluatul se lasă o jumătate de oră la dospit. Pe aluatul întins vom pune sosul de roşii, făcut din roşii pasate, oregano şi două linguriţe de ulei de măsline, iar apoi punem mozzarella rasă, apoi şunca, ardeiul tăiat, ciupercile. Pizza se pune la copt între 15 şi 20 de minute”, spune Adrian Pop.

Acesta spune că o pizza medie, de tipul prezentat mai sus, costă la un restaurant între 20 şi 30 de lei, în timp ce preparată acasă ne costă cu 50-60 la sută mai ieftin. „Trebuie ţinut cont de faptul că prepararea în propria bucătărie ne ia timp, cam o oră şi jumătate, iar la restaurant preparatul ne este adus la masă. Dacă ne place să gătim, este mai ok să o preparăm acasă, dar e mai comod să o comandăm de la restaurant sau pizzerie”, mai spune Adrian Pop.   

Vă mai recomandăm:

Mâncare de vinete la cuptor

Carne expirată la o cantină şcolară din Piteşti şi mâncare preparată fără autorizaţie sanitară la o cantină din Câmpulung

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite