Belgienii şi românii vor avea o întâlnire comună la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Arad găzduieşte, începând de joi şi până sâmbătă, Forumul cooperării descentralizate româno-belgiene. Acţiunea se desfăşoară la iniţiativa Ambasadei României la Bruxelles, sub egida aniversării a 130 de ani de relaţii diplomatice româno-belgiene, a celebrării a peste 20 de ani de cooperare descentralizată dintre România şi Belgia şi în contextul preşedinţiei belgiene a UE.

Principala temă de discuţii o reprezintă descentralizarea, abordată din perspectiva triplă: belgiană, românească şi, respectiv comună, adică europeană.

Discuţiile se vor orienta spre schimbul de experienţă şi transferul de bune practici privind derularea şi efectele descentralizării în domenii precum: sănătatea, educaţia, protecţia mediului, consolidarea societăţii civile şi siguranţa publică.

Participanţii la forum reprezintă cele mai importante asociaţii şi comitete româno-belgiene.

„Avem de învăţat de la partenerii noştri belgieni, care au o experienţă mult mai vastă atât în politicile comunitare, cât şi în cele regionale”, spune  declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.