Un bărbat din Măldăieni, infectat cu virusul West-Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 41 de ani din localitatea Măldăieni este infectat cu virusul West-Nile.


Acesta a fost internat la Spitalul TBC Roşiorii de Vede,  dar s-a externat vineri, deoarece prezenta doar o formă uşoară de boală. Bărbatul va reveni în spital pentru noi teste, după 14 zile.Suspect de meningita West-Nile a fost şi un cfr-ist de 50 de ani din Roşiorii de Vede , internat la acelaşi spital, dar probele trimise la Cantacuzino nu au confirmat prezenţa virsului.

DSP Teleorman recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari

În Teleorman nu s-au mai înregistrat cazuri de meningita West-Nile din 1996. Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman monitorizează în fiecare an, în perioada mai-octombrie, orice suspiciune legată de apariţia bolii. „ Noi urmărim anual cazurile de meningită, dar nu am mai avut suspecţi de meningită West-Nile din 1996. „ ne-a spus dr. Elena  Picu, director adjunct al DSP Teleorman.
DSP Teleorman a transmis informări către populaţie în legătură cu  prevenirea acestei boli. „ Am recomandat oamenilor să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi haine lungi, să folosească substanţe care îndepărtează ţânţarii” ne-a mai spus dr. Elena Picu.
Totodată specialiştii recomandă populaţiei să se prezinte la medic pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri musculare sau articulare.