" Şcoala după şcoală" pentru copiii cu părinţi ocupaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară de  limba română şi o pictoriţă din Alexandria s-au gândit să înfiinţeze un centru after-school care să ofere micuţilor cu părinţi ocupaţi o alternativă pentru pregătirea temelor, dar şi pentru distracţie.

Oprea Florina, profesoară de limba română la Liceul C-tin Noica şi Mihaela Mocanu, pictoriţă, au pus bazele unui after school. Ambele doamne sunt mame de copii care păşesc acum în clasa I şi au luat decizia înfiinţării centrului, în momentul în care şi-au dat seama că în Alexandria nu prea există alternative pentru copiii cu părinţi ocupaţi. „ Avem copii care acum merg în clasa I şi ne-am fi dorit să existe în oraş un loc unde să lăsăm copiii după ore, să-şi facă temele şi să înveţe ceva nou. A existat un centru after-school, dar s-a închis şi mai există o grupă doar la o grădiniţă” ne-a spus  Florina Oprea, una dintre iniţiatoarele centrului.
Cele două mame au înfiinţat Asociaţia Cultural Artistică şi Educativă „ Art L ibre”, în cadrul căreia va funcţiona începând cu 13 septembrie centrul after-school cu 15 locuri destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. „ Centrul oferă supraveghere permanentă, copiii vor servi aici masa la ora 12.30, vor avea o oră de odihnă şi apoi îşi vor face temele cu o învăţătoare. Urmează ora de recreere şi apoi ora de activităţi educative. Vor face câte o oră de engleză şi franceză pe săptămână şi vor participa la ateliere de creaţie. Vom avea şi oră de şah şi multe alte activităţi antrenante” ne-a spus Mihaela Mocanu.
After-school „ Art Libre” oferă mai multe tipuri de program, de la program lung (12.00-18.00), până la program de două ore doar pentru pregătirea temelor (14.30-16.30). Preţurile sunt cuprinse între 490 lei pe lună pentru cel mai amplu program, până la 290 de lei pentru pregătirea temelor. „ Centrul nostru va funcţiona şi pe perioada vacanţei, vom organiza excursii şi tabere şi, binenenţeles, vom organiza petreceri pentru copii” ne-a spus Mihaela Mocanu.

Atelier de creaţie plastică

Sâmbăta şi duminica, copiii de la after-school, dar nu numai ei, sunt invitaţi la Atelierul de Creaţie Plastică. Cursurile vor fi susţinute de pictoriţa Mihaela Mocanu  „ Vom face aici desen, pictură pe pânză, sticlă, lemn, textile, ceramică, modelaj, vom confecţiona lumânări, bijuterii, mărţişoare şi felicitări. Un week-end pe lună vrem să organizăm excursii” ne-a spus pictoriţa.
La Atelierul de creaţie Art L ibre pot veni şi adulţii care vor să înveţe să picteze. Pentru categoria peste 14 ani, preţul cursurilor este de 80 de lei pe lună.