Primul vot la 18 ani: ”Cu toate că este un vot printre milioane de voturi, semnifică ceva ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Raluca Chiar este unul dintre tinerii alexăndreni care au votat, astăzi, pentru prima dată. Tânăra a votat cu gândul la generaţia ei şi la ce ar trebui să facă oamenii politici pentru tineri.

Bianca a împlinit 18 ani chiar în anul alegerilor prezidenţiale şi a ţinut neapărat să fie prezentă la scrutinul de astăzi. 

Eleva de la Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat ” din Alexandria a mărturisit că a aşteptat ziua alegerilor cu nerăbdare: ”Este prima mea experienţă la vot, votez pentru prima oară. Am simţit că pot să îmi exprim punctul de vedere şi cu toate că este un vot printre milioane de voturi, semnifică ceva ”.

Fata de 18 ani a votat cu gândul la tinerii la fel ca ea: ”Dacă eu sunt adolescentă m-am gândit la cineva care poate să aducă ceva nou sau să îmbunătăţească educaţia în primul rând pentru că asta mă priveşte”.

În opinia tinerei, exercitarea dreptului la vot este important, indiferent de vârstă : ”Da, este important pentru că nu putem spune că nu ne merge bine atâta timp cât nu luăm atitudine”.