Efectul nebănuit pe care îl produce zeama de varză. Celebrul leac împotriva mahmurelii este afrodisiac pentru bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeama de varză sau moarea FOTO Arhivă

Banala zeamă de varză are beneficii multiple asupra organismului uman: combate anemia, întăreşte sistemul imunitar şi reglează tensiunea. Este considerată afrodisiac pentru bărbaţi şi, în plus, tratează mahmureala.

Varza murată şi zeama care rezultă în urma procesului de fermentaţie al verzei naturale au efecte benefice asupra sănătăţii organismului urman.

Conform mitului popular, licoarea acră este cunoscută drept leac pentru mahmureală. Specialiştii confirmă însă faptul că zeama de varză este mult mai utilă de atât. Potrivit medicilor, zeama de varză este un adevărat depozit de medicamente naturale, dată fiind compoziţia bogată în vitamine şi minerale. 

”Zeama de varză, ca şi varza murată, este bogată în vitamina C. Este bogată în vitamina B 12 şi în minerale, precum magneziu, acid folic, potasiu sau fier. Pe lângă vitaminele şi mineralele prezente în varza proaspătă, în cea murată şi în zeama de varză apar săruri minerale şi enzime benefice, în urma procesului de fermentaţie”, confirmă medicul de familie Radu Bulumac.

Vitamina C prezentă în zeama de varză ajută la întărirea sistemului imunitar. Conţinutul crescut de vitamina C din compoziţia licorii rezultate în urma procesului de fermentaţie al verzei şi restul substanţelor nutritive ajută la revitalizarea şi întărirea sistemului imunitar. O cură cu zeamă de varză consumată în perioada sezonului rece, când organismul este predispus la infecţii respiratorii şi viroze, ajută la vitaminizarea organismului.


Bună pentru anemie şi tensiune

Datorită conţinutului crescut de vitamine din complexul B, magneziului, acidului folic şi fierului, zeama de varză este considerată un aliat puternic în lupta cu anemia. Cei care consumă zeamă de varză nu trebuie să se teamă de îngrăşare. Varza este recunoscută ca fiind unul dintre puţinele alimente incluse în categoria alimentelor cu calorii negative. În plus, reglează digestia şi ajută la detoxifierea organismului. 

O cură cu zeamă de varză ajută la eliminarea toxinelor din organism. Specialiştii susţin că un consum constant de varza murata poate stabiliza şi trata oscilaţiile de tensiune arterială. ”Persoanelor hipotensive le este recomandat zilnic, un pahar de zeamă de varză”, mai spune medicul de familie. Zeama de varză este recomandată şi persoanelor care suferă de constipaţie.

Tratează mahmureala şi creşte apetitul sexual

Zeama de varză este renumită pentru efectul anti-mahmureală şi este folosită ca remediu după nopţile lungi de petrecere stropite cu alcool din belşug. Mai mult decât atât, studiile au relevat faptul că varza murată şi zeama de varză au efect afrodisiac pentru bărbaţi. Se spune că cei care consumă săptămânal zeamă de varză au un apetit sexual mai crescut.