Victima unei crime, rămasă definitiv neidentificată. Ce pedepse au primit autorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri au fost condamnaţi definitiv la închisoare. Foto Adevărul

Doi tineri din Blaj, între care unul minor la data faptei, au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu executare pentru omor.

Unul dintre cei doi tineri a primit 5 ani de detenţie într-un centru destinat minorilor. Tânărul major a primit 9 ani de închisoare. Identitatea victimei, un om al străzii, nu a putut fi identificată de către anchetatori deşi s-au făcut multe demersuri în acest caz.

Rămâne un mister cine este victima şi de ce a ajuns în noaptea de 5 spre 6 septembrie 2020, în parcul din Blaj. Hotărârea definitive a fost pronunţată recent la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, prima dată bărbatul a fost zărit în noaptea crimei, în Crăciunelu de Jos, unde şi-a cumparat un corn de la un magazin. Cei aproximativ şase kilometri până la Blaj i-a parcurs pe jos. Bărbatul a ajuns în Blaj în jurul orei 00.00, după care a mers către parcul din localitate. Cei doi tineri, care ar fi plecat de la o petrecere ar fi mers după ţigări şi alcool.

În parcul din Blaj s-au intersectat cu bărbatul de circa 40 de ani. În urma unor discuţii contradictorii, între cei trei a început o altercaţie. Cei doi tineri l-ar fi lovit pe acesta până a căzut la pământ, iar după i-au aplicat mai multe lovituri, după care s-au făcut nevăzuţi. Bărbatul a fost descoperit, de un cetăţean care se întorcea de la lucru, în jurul orei 2.00.

Acesta a sunat la 112, iar când echipajul medical a ajuns la faţa locului, bărbatul se afla deja în comă. Asupra sa nu au fost găsite documente. A ajuns în comă de gradul IV la Spitalul din Blaj, dar era într-o stare foarte gravă. A fost intubat şi trimis de urgenţă la Târgu Mureş, dar leziunile erau atât de grave încât a decedat pe drum. 

Vă mai recomandăm:

 

Stâlpii funerari şi „pasărea-suflet“ de pe Valea Sebeşului, tradiţii ce se păstrează de 2000 de ani FOTO

 

Cum s-a mobilizat comunitatea dintr-un oraş ardelean în sprijinul refugiaţilor: TIR-uri cu ajutoare în Ucraina, mii de pachete pentru cei din trenuri