Punct final în dosarul unei crime din ziua de Paşte. Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a omorât tatăl în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fapta a avut loc in urma cu 1 an, în ziua de Paşte

Un b[rbat din Alba care şi-a ucis tatăl în ziua de Paşte a anului 2019 a fost condamnat definitv la 8 ani de închisoare în regim de detenţie.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi a majorat pedeapsa aplicată inculpatului F. Mihai cu 3 ani şi jumătate. La instanţa de fond, acesta a primit doar 4 ani şi 6 luni de închisoare.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şii în consecinţă: Desfiinţează sentinţa penală atacată, cu privire la latura penală, în ceea ce priveşte temeinicia pedepsei aplicate inculpatului F. Mihai şi în ceea ce priveşte dispoziţiile de restituire a obiectelor ridicate de către organele de urmărire penală, şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Majorează de la 4 ani şi 6 luni la 8 ani durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului F. Mihai, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie”, se precizează în minuta deciziei de la Curtea de Apel pronunţată în 6 mai 2020. Anchetatorii au reţinut infracţiunea de violenţă în familie în modalitatea omorului.

F. Mihai este acuzat că care şi-a ucis tatăl în bătaie în ziua de Paşte, în 28 aprilie 2019. Acesta s-a întors din străinătate şi a mers la casa părinţilor săi pentru a sărbători. Aici, între tată şi fiu, a izbucnit un scandal care a culminat cu o bătaie în toată regula. Tatăl l-ar fi lovit pe fiu cu o farfurie în cap, iar acesta din urmă a reacţionat. În urma loviturilor încasate, bătrânul a suferit mai multe traumatisme care au provocat o hemoragie internă.

În final, acesta a decedat şi nu a mai putut fi salvat chiar dacă la faţa locului a intervenit şi un echipaj medical. Instanţa de la Tribunal a ţinu cont de faptul că, anterior săvârşirii infracţiunii, între inculpat şi victimă nu au existat conflicte iar pe parcursul procesului penal inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, acceptând inclusiv menţinerea sa în stare de arest preventiv. Tribunalul a reţinut şi circumstanţa atenuantă a provocării, care prezintă două componente distincte: actul provocator şi riposta. Instanţa a constatat că, anterior săvârşirii infracţiunii, victima l-a agresat pe inculpat fără ca acesta să fi provocat în vreun fel această agresiune.

Citiţi şi:

 

FOTO Grota din Piatra Secuiului unde s-au salvat studenţii în timpul măcelului de la Aiud din 1849. Cum poate fi vizitată

 

FOTO Trasee turistice de o zi în cea mai spectaculoasă zonă din Apuseni. Pe „drumul calcarului“ în stare de urgenţă

 

Aventurile penale ale unui şofer care ajunge la închisoare pentru trei infracţiuni comise în acelaşi timp