Premierul Florin Cîţu şi miniştrii Bode şi Ciucă, vizită în Apuseni în zonele afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul va vizita duminică una dintre zonele afectate de inundaţiile produse în Apuseni

Premierul Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă se vor afla duminică în zone afectate de inundaţii din Apuseni.

Reprezentanţii Guvernului analiza şi evalua din teren efectele fenomenelor meteo periculoase înregistrate în judeţul Alba în ultimele zile, împreună cu primarii localităţilor afectate (Ocoliş, Roşia Montană, Sohodol, Câmpeni, Abrud).

Va fi o întâlnire la sediul Primăriei Ocoliş şi apoi vizită în teren. Premierul precizase anterior că localităţile afectate de inundaţii vor primi tot sprijinul necesar din partea Guvernului.

În judeţul Alba, peste 130 de imobile au fost inundate sau afectate de alunecări de teren în 13 localităţi. Au fost distruse drumuri şi autovehicule. În mai multe case 

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că a fost permanent informat despre situaţiile provocate de inundaţiile înregistrate în Alba, subliniind că aşteaptă de la prefectul judeţului o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor necesar pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.

„Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roşia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în acelaşi timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă. Aştept de la prefectul judeţului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Viitură uriaşă la Abrud, în Munţii Apuseni. Cod roşu de inundaţii. Râul Abrudel a intrat în zeci de case VIDEO

 

Record istoric de precipitaţii în zona Ocoliş din Apuseni. Bilanţul negru al  viiturilor FOTO VIDEO

 

Dezastrul de la Ocoliş. Viitura a izolat comuna de restul lumii. 20 de persoane şi-au părăsit locuinţele FOTO VIDEO