Curtea de Apel Cluj respinge cererea de revizuire a unei sentinţe cu implicaţii financiare de milioane de lei pentru o instituţie din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de revizuire a unei decizii definitive pronunţate anul trecut în dosarul prin care societatea Man Tours SRL a obţinut despăgubiri de circa 400.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba.

Reprezentanţii firmei private au cerut peste 9 milioane de lei despăgubiri în contul profitului neîncasat în perioada în care nu au executat serviciul de transport public de călători, dar instanţa a considerat că valoarea sumei trebuie să fie la mai puţin de 5% din totalul solicitat.

”Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Man Tours SRL împotriva deciziei civile nr. 3547 din 27.06.2018 pronunţată în dosarul nr. 8539/117/2013 al Curţii de Apel Cluj. Fără cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă”, se pecizează în minuta deciziei din 11 ianuarie 2019. În paralel, s-a dorit strămutarea procesului de la instanţa din Cluj-Napoca, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea, în 10 ianaurie 2019, ca inadmisibilă.

Instanţa din Cluj-Napoca a pronunţat sentinţa definitivă în 27 iunie 2018. Ulterior, Consiliul Judeţean a aprobat plata despăgubirilor către firma privată. Pentru a determina suma respectivă, instanţa de judecată a apreciat ca rezonabilă o cotă de profit de 10 la sută, care s-ar reveni firmei private pentru neexecutarea serviciului de transport public ca urmare a deciziei administraţiei judeţene, anulate ulterior în justiţie.

De asemenea, s-a stabilit că data limită până la care firma putea beneficia de despăgubirea pentru profitul neîncasat este 31 martie 2015. Valoarea daunelor materiale acordate a fost în sumă de 332.254,9 lei, la care se adaugă daune morale de 10.000 de euro şi cheltuieli de judecată cifrate la 20.610 lei.