Compania Bosch a inaugurat la Blaj una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană Bosch a inaugurat joi, 7 noiembrie 2019, o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare, în incinta fabricii din Blaj.

Compania a investit  peste şapte milioane de euro în noua clădire. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în septembrie 2019. Noua clădire are o suprafataţă totală de 5,700 de metri pătraţi, dispuşi într-un regim de înăţime cu parter şi un etaj şi va găzdui aproximativ 250 de angajaţi, precum şi laboratoarele de testare din fabrică.

Extinderea activităţii de producţie a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o nouă clădire a cărei destinaţie este de a susţine creşterea continuă a unităţii şi de a asigura suficient spaţiu pentru noile proiecte care vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii. La evenimentul dedicat inaugurării noii clădiri au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai inspectoratului general al ISJ Alba, prorectorul Universităţii  ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar si consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans Erich Tischler. Prin inaugurarea noii clădiri, compania susţine că acordă o atenţie deosebită mediului de muncă, şi oferă angajaţilor săi condiţii de lucru inspiraţionale care să faciliteze colaborarea şi comunicarea.

”Conceptul de amenajare a clădirii, care oferă condiţii de muncă inspiraţionale, este extraordinar, pentru că permite noi forme de cooperare, mai deschise şi mai conectate”, a declarat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj. ”În plus, luăm în considerare ca pe viitor să amenajăm o zonă care să permită angajaţilor posibilitatea de a se deconecta prin câteva exerciţii fizice atât de utile pentru sănătate”, a continuat Firsching. Întregul concept include elemente speciale de design, săli dedicate pentru munca în echipă, mobilier modern şi viu colorat, spaţii de lucru silenţioase, dar şi zone comune pentru socializare. Mediul de lucru este unul atractiv şi productiv, fiind orientat spre produs. ”Conceptul noii clădiri de birouri oferă un nivel ridicat de colaborare, având în vedere condiţiile de muncă dinamice pe care le oferă. Interacţiunea rapidă accelerează procesele, creşte calitatea, designul atractiv al spaţiului de lucru fiind un plus pentru angajaţii noştri”, a declarat Dirk Arnold, directorul tehnic al fabricii Bosch din Blaj. ”Această nouă clădire este un pas important în dezvoltarea fabricii Bosch din Blaj, fiind un angajament pentru viitorul Bosch în România şi în Blaj”, a adăugat Arnold.

Unitate de producţie în continuă dezvoltare

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, odată cu creşterea numărului de unităţi de producţie, când fabrica Bosch din Blaj a şi-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser. Drept recunoaştere a calităţii produselor sale, fabrica din Blaj va deveni, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare a Bosch pentru senzorii de detonaţie, la nivel global.  De asemenea, Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produşi senzori NOx, senzori care reprezintă o parte din inovaţia revoluţionară a companiei în tehnologia diesel. În fabricile Bosch de la Blaj lucrează circa 3.250 de persoane.

Şcoala Duală Bosch: sursă de tehnicieni specializaţi

Bosch a dezvoltat la Blaj un parteneriat pentru Şcoala Duală cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate. Trei noi grupe de elevi de clasa a IX-a au început, în această toamnă, cursurile în regim de şcoală duală pentru specializările de sculer matriţer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, dar şi electrician constructor şi instalaţii în industrie. Fabrica Bosch din Blaj oferă elevilor înscrişi în programul de învăţământ dual o gamă largă de beneficii, cum ar fi acces la servicii medicale, masa de prânz asigurată, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Elevii beneficiază de o bursă dublă care presupune, alături de contribuţia statului, şi contribuţia companiei. Adiţional, Bosch se angajează să doteze atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii să beneficieze de cea mai bună pregătire tehnică.

Citiţi şi:

 

Cazierul şocant al interlopului Stripăru, fostul locotenent al lui Ioan Clămparu. Numărul uriaş de zile câştigate pe recurs compensatoriu

 

Cum luptă DIICOT cu mafia lemnului din Apuseni. Un afacerist care a recunoscut furtul, condamnat doar la închisoare cu suspendare

 

Augustin Lazăr a pierdut procesul cu Ministerul Justiţiei. CA Alba Iulia a respins acţiunea prin care solicită daune morale de 1 leu

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”