Alba Iulia: Teodora Popa, Albă ca Zăpada de la Teatrul Prichindel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regia spectacolului este semnată de Teodora Popa.

Teodora Popa este unul dintre actorii Teatrului de Păpuşi „Prichindel“, singura instituţie din Alba Iulia producătoare şi creatoare de spectacole culturale.

Născută: 5 octombrie 1968, la Blaj
Studii: Institutul de Artă Teatrală Târgu-Mureş
Famile: căsătorită, un băiat


A devenit de-a lungul anilor unul dintre actorii îndrăgiţi de copii, care au ajuns să o recunoască pe stradă. Teodora Popa a avut de mică înclinaţie spre divertisment. A ajuns la Alba Iulia, în 1990 şi a fost admisă la teatru în urma unui concurs.

„Aveam 20 de ani când m-am angajat la teatru. La început totul mi s-a părut foarte uşor, dar cu timpul mi-am dat seama că este nevoie de o mare implicare fizică şi emoţională“, a spus actriţa. În anii ce au urmat a început să iubească tot mai mult păpuşile şi spectacolele în care a jucat.

A jucat în zeci de spectacole şi a interpretat personaje diverse, dar mai ales de zâne, şi de Ilene Cosânzene. Îşi aminteşte cu plăcere de spectacole cum ar fi Zâna din Portocală,  Prinţul fermecat, Robin Hood, Scufiţa Roşie, Albă ca Zăpada.

„Rolul principal din Albă ca Zăpada mi-a plăcut cel mai mult. Nu de puţine ori am fost recunoscută pe stradă de copii“, a spus tânăra actriţă.

A jucat la Festivalul de la Avignon

A făcut parte din trupa teatrului, despre care spune că este foarte unită şi dedicată publicului, care a participat anul trecut la Festivalul de Teatru de la Avignon, Franţa. „Am reprezentat România la cel mai mare festival de teatru din lume cu piesa Universul din lanterna magică, o piesă construită pe echipă şi unitatea artistică“, a afirmat Teodora.

Recunoaşte că existenţa actorilor în România este în pezent precară. „Oricât de greu ne-ar fi, am vrea să ştie cei care vin la teatru că nu o să punem niciodată păpuşa în cui şi nu o să coborâm de pe scenă atâta vreme cât un singur spectator a venit la teatru. Din demnitatea noastră artistică şi pasiunea care ne ţine pe scenă nu ne poate tăia nimeni 25 la sută, niciodată“, a mai spus actriţa.

Ce-i place: „Îmi place să comunic cu oamenii şi să fiu înconjurată de prieteni cu care să îmi petrec timpul. Îmi place să citesc şi să mă informez despre teatru şi cultură. Din când în când, mai vizionez un film bun. Îmi plac cele clasice, alb-negru“.

Ce nu-i place: „Astăzi nu se mai pune accent pe educaţia culturală a tinerilor. Este un lucru care nu îmi place. Părinţii nu mai ţin neapărat ca şi copiii să asculte o muzică bună, să vadă un spectacol de teatru sau un film serios“.